diaree cu sânge la pisici - cauze și tratament la Moscova

Diaree (diaree), sânge - un semn alarmant, care ar trebui să contacteze imediat tehnicianul veterinar. Sângele, care este prezent in scaun, sugereaza ca animalul are inflamații severe în intestin, datorită cărora exfolia mucoasa intestinală cu vasele mici (ceea ce duce la apariția de sânge în scaun).Cauzele de diaree cu sânge la pisici

Cele mai frecvente cauze de diaree cu sânge animal - (. Coronavirus panleucemiei, infecții virale cronice), o boală a infecțiilor virale.

Toxoplasmoza. invazia antihelmitice, infestarea protozoare, corpuri străine sau tumori în intestin, gastroenterocolitei poate duce, de asemenea, la apariția de sânge în scaun.

Există, de asemenea, un astfel de lucru ca „gastroenterocolitei iatrogenă“ - o diaree cu sânge, ceea ce poate provoca unele medicamente, cum ar fi diclofenac.

Mai puțin frecvent, există diaree cu sânge la animale cu probleme grave cu coagularea sângelui. Prin urmare, pentru a nu ghici din cauza a ceea ce animalul tau de companie un scaun - din cauza viermi sau ceva mai grav - contactul cu animalul la o clinica veterinara. Dacă există o oportunitate de a colecta un eșantion de scaun fără umplutură într-un recipient steril - aduceți-l pe analiza medicului veterinar. Această analiză va fi trimis la diagnosticul bolilor virale.diagnosticarea bolii

Analiza suplimentară a scaunului după inspecție medicul veterinar poate trimite animale in ecografie abdominala pentru a elimina procesul neoplazic, evalua starea intestinului, pancreas, ficat și rinichi. De multe ori pisica face analize de sânge pentru a exclude probleme cu coagularea sângelui, pentru a evalua activitatea pancreasului și ficatului.

În cazul în care medicul veterinar cu ultrasunete suspectează un corp străin în tractul gastro-intestinal, asigurați-vă că animalul dumneavoastră va trebui să facă o radiografie, eventual, cu un contrast. Potrivit sondajului va fi clar, în cazul în care există un obiect străin, și raze X pentru a evalua dimensiunea de materii străine și decide cu privire la tratament - chirurgie, extracție endoscopica.

Tratamentul de diaree cu sânge în pisica

Cat cu diaree cu sânge necesită în mod necesar un tratament. La domiciliu, astfel încât animalele nu doar de ajutor, deoarece acestea necesită preparate sub formă de injecții, pastile, și nu datorită faptului că inflamația severă la nivelul tractului gastro-intestinal nu dă tableta o asimileze pe deplin și „act.“ În clinica veterinară medicul veterinar poate prescrie injectii pisica hemostatice medicamente, antibiotice, medicamente care vor reduce spasme intestinale și anesthetize animalului. În cazul în care pisica nu mananca si arata deshidratat, ea a avut loc o perfuzie intravenoasă.

Pentru a evita astfel de probleme - tratarea pisicuțe de la viermi vaccinare a animalelor de varsta. De asemenea, este necesar să se monitorizeze alimente animalului, jucăriile lui. Nu da medicamente la animale, a acțiunii pe care nu știi și nu permit pisicile să se joace cu medicamente. pisicile domestice nu este de dorit să se producă o plimbare pe stradă și sunt familiarizați cu alte animale, în scopul de a preveni infecția cu infecții virale și toxoplasmoza.

(C) Centrul de uz veterinar pentru tratament și reabilitare a animalelor „Zoostatus“.
autostrada Varșovia, 125 p.1. tel. 8 (499) 372-27-37