diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament

Ce se poate face în cazul în fecale de pisica au fost cheaguri de sânge? Animalul cu diaree poate avea febră. Pet refuză alimentele preferate și să piardă încă activ. diaree cu sânge la pisici poate indica faptul că procesele inflamatorii din organism a început un animal de companie. Este urgent să se ia măsuri sau animalul moare.Semnele de diaree cu sânge includ:

 • pisica devine urinare mai frecventă;
 • pentru animale de companie alimente nu atinge;
 • animalul suferă de sete constantă;
 • Pisica își pierde interesul în lumea din jurul lor;
 • deplasări frecvente intestinale duce la pierderea rapidă în greutate;
 • animalul nu trece voma atacuri.

De ce pisica apare diaree cu sânge?

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament
Cauzele de diaree cu sânge

scaune moi cu sange pot fi cauzate de mai mulți factori:

 1. Pisica a fost bolnav cu toxoplasmoza. parazit microscopica intră în corpul animalului, împreună cu carne crudă. Pet după infecția începe să sufere de atacuri vărsături. El își pierde apetitul și a devenit foarte lent. Fecalele unui animal bolnav poate detecta urme de sânge. Manifesta simptomele caracteristice ale răcelii comune. Coasta strănută în mod constant, el are o dificultăți de respirație.
 2. Vermioza - o alta cauza de diaree cu sânge. ouă agentul cauzator să cadă în sistemul digestiv al pisicilor cu alimente și apă. Helminths pot fi prezente pe fructe, carne, legume, și chiar și în aer. ouă microscopici pot aduce oameni la pantofi sau haine. Animalul apare scaune ofensive cu striuri de sânge.
 3. O pisica are diaree cu sânge poate fi asociată cu eliberarea accidentală a unui corp străin. Este animale curios care ingereaza o varietate de subiecte. Ca urmare, pentru animale de companie începe procesul inflamator în sistemul digestiv. În cazurile severe există o perforare a membranelor mucoase, afectarea intestinală a motilității. Numai o intervenție chirurgicală poate ajuta animalul.
 4. infecția cu virusul felin jigodiei duce la panleucopeniei feline. În intestin se inflameaza animal bolnav.
 5. sânge în diaree este un semn de gastroenterita. Hrănirea dur, alimente de proastă calitate provoacă inflamații ale diferitelor părți ale intestinului. Boala poate provoca săruri de metale grele medicație. Pacientul chiuveta ochi de pisica, haina estompează.
 6. În pisica diaree cu sânge poate să apară ca urmare a tumorilor, care rezultă în sistemul digestiv. Pet are dificultăți defecarea. Fecalele pot fi văzute nu numai sânge, dar, de asemenea, mucus. Dupa o biopsie de tesut si analiza vet scaun poate trage concluzii definitive. În cele mai multe cazuri, se preferă o intervenție chirurgicală.

În unele cazuri, nu se poate face fără ajutorul unui medic veterinar?

Tratamentul de către un specialist poate fi necesară în cazul în care animalul dumneavoastră are următoarele simptome:

 • animalul suferă de dureri în timpul defecării;
 • fecalele de pisica a devenit negru din cauza hemoragiei interne;
 • pisica a arătat semne de intoxicare din cauza ingestiei de substanțe toxice;
 • diaree insotita de crize constante de voma.

Din ce motive poate recunoaște deshidratarea?

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament


Ce fel de pastile pentru a lua, dacă aveți diaree?

In acest articol vom discuta în detaliu exact care medicamente sunt cele mai eficiente pentru diaree.

Antibiotice pentru adulți

Medicamentul pentru copii

diaree severă duce în mod inevitabil la pierderea de apă. Sângele o pisica incepe sa se ingroase, tulburări ale metabolismului. Animal brusc slăbit, cu ochii rostogoli în prize de ochi. piele pisica isi pierde fosta elasticitate.

Acest lucru poate fi înțeles trăgând pielea de animale de companie la greabăn. Când eliberați pliul de piele va reveni la poziția sa inițială foarte încet. Schimbarea și membranelor mucoase. Ei devin foarte palid. Cat pierde interesul pentru jocuri, și tot timpul este într-un singur loc.

Dacă nu luați nicio măsură, animalul poate muri. Pentru a ajuta pisica bolnav, puteți utiliza clorură de sodiu 0,9%. Se umple seringa cu soluția și administrată unui animal sub piele la greabăn.

Cantitatea recomandată a medicamentului este de 5 ml. Înainte de introducerea unui flacon cu o soluție, de căldură în mâinile. Ajutor pentru a face față cu agenți de deshidratare, cum ar fi amină și Gamavit. În cazul în care pisica suferă de crize de voma, nu ar trebui să bea forța animală.

Diagnosticul de diaree la pisica

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament
Diagnosticul de diaree la pisica

După inspectarea pisica la medicul veterinar clinica specifică proprietarii în special hrana pentru animale, condițiile de reședința sa. După ce a primit rezultatele analizelor de laborator se pot trage concluzii cu privire la gradul de severitate al bolii.

Datorită procedurii de diagnosticare, medicul determină prezența paraziților și a tumorilor. Radiografia de contrast dezvăluie corpuri străine, starea mucoasă a animalului. complet sigur pentru pisici și metode pot fi folosite pentru a studia animalele la orice vârstă.

scaune pisica sunt examinate pentru a identifica faptele de viermi și alte infecții de protozoare. Diareea la pisoi tineri pot fi cauzate de prolaps rectal. Acest proces este considerat a fi reversibil, iar după un curs de tratament, boala trece fara interventie chirurgicala.

Tratamentul de diaree cu sânge în pisica

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament
Tratamentul de diaree cu sânge în pisica

Opțiunile de tratament depind de semnele bolii. În cazul în care otrăvire pisica ar trebui să se acorde adsorbanți. Ca preparate pentru eliminarea toxinelor este potrivit pentru copii și Smecta Enterosgel.

Doza recomandată - 1 plic pe zi. Pentru a spori eficiența este de dorit să se asigure mijloace de oră înainte de mese pisica.

Ajuta preveni deshidratarea Ringer-Locke și aminoffite.

În identificarea unei analize paraziți de origine animală necesare pentru a efectua un tratament de medicamente antihelmintice.

Indigestia se poate datora expunerii la intestinul patogenilor la animale. Pentru distrugerea bacteriilor dăunătoare pot utiliza Enterofurilom sau cloramfenicol.

Nu încercați să trateze pisica loperamidă, ca animalele el acționează destul de diferit. Numirea sa va conduce la o agravare a bolii. Opri sângerarea internă de la un animal de companie puteți cu ajutorul menadionă și Dicynone.

Ce să se hrănească o pisica cu diaree cu sânge?

diaree cu sânge la pisici cauze, simptome, tratament
Ceaiul Puternică ajuta diaree ceai tare cu diaree are acțiune antiinflamatoare și antiseptice. Ea distruge microorganismele dăunătoare găsite în intestinul pacientului.

Pentru a scapa de diaree cu sânge trebuie să urmeze un anumit regim alimentar. La momentul de boală excluse din dieta de uscat hrana pentru animale, deoarece acestea pot provoca tulburări ale sistemului digestiv.

Asigurați-vă animalele de companie a scăpa de diaree trebuie să fie hrănite alimente care nu se va încărca sistemul său digestiv. Întoarceți carnea de pui fiert pisica dieta sau carne de vită. Nu-l lăsa carne de porc, pentru că este prea multă grăsime.

Pisica poate avea o reacție alergică atunci când schimbați hrana pentru animale. Nu este necesar pentru a da animalului tau un aliment nou, ceea ce poate duce la deteriorarea stării sale de sănătate.

Pentru a facilita starea de pisica, folosind infuzii de plante. Are proprietăți astringente de scoarță de stejar. Se poate pisa într-un blender și se toarnă 2 cești de apă clocotită. Apoi închideți capacul și să aștepte pentru supa timp de aproximativ 30 de minute. bulion Gata, lasa animalul de 3 ori pe zi.

Pentru tratamentul de diaree cu sânge, puteți utiliza apa de orez. Se spală pumn de orez în apă rece și adăugați-l în apă clocotită. Bulion ar trebui să se ofili la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.

măsuri preventive

Evitați diaree cu sânge, este posibil în cazul în care pentru a face vaccinări în timp util animalele de companie. Acest lucru va reduce riscul de a contracta diferite boli infecțioase.

O atenție deosebită trebuie acordată hrănirea membru al familiei cu blană. Nu-l hrănesc acru, rasfatata produse lactate.

Nu este necesar să se plimbe cu animalele in cosurile de gunoi, deoarece acestea sunt sursa de diferite boli.

Pisica ar trebui să fie vaccinate în mod regulat. Otrăvurile și produse chimice de uz casnic depozitate în locuri închise. Ele nu ar trebui să fie disponibile pentru animalele de companie.

Păstrați spații, încălțăminte și îmbrăcăminte. Nu limitați camere de curățare uscată. animale Curios infectate cu viermi intestinali in conditii insalubre. ouă Parazit pot fi prezente în proprietar de încălțăminte și îmbrăcăminte.