Din care cheaguri sunt formate cauze și prevenire

Una dintre reacțiile de apărare ale organismului este capacitatea sa de a acoperi capilare deteriorate trombii mici și pentru a preveni pierderea de sânge. Acest lucru este important, deoarece orice încălcare a trombozei duce la o amenințare comparabilă cu consecințele vieții umane. Periculoase nu numai pentru incapacitatea sângelui de a forma cheaguri. anxietate Marii cauze cealaltă extremă, atunci când organismul crește activitatea trombozei. Este important să se identifice rapid cauzele trombozei, pentru a evita consecințe grave.Principalele cauze ale trombozei

Trombi apar in sistemul circulator uman în timpul fluxului sanguin lent, vâscozitatea ridicată a vaselor de sânge și de a aborda integritatea suprafeței interioare. Rezultând într-un cheag de sânge, trombus murale pot fi localizate:

 • anevrism - în inimă;
 • ateroscleroza - in artere mari;
 • în timpul inflamației - în vene.

Cel mai adesea un cheag de sânge format ocluziv, care este deosebit de periculos pentru sănătatea umană și viața.

fluxul de sânge lent

Grupul de risc include persoanele cu un stil de viață sedentar, care suferă de varice și hipertensiune arterială. Ei au cheaguri de sânge se datorează întreruperii de stagnare a fluxului sanguin, apariția sângelui în venă de turbulențe.

Din care cheaguri sunt formate cauze și prevenire

sânge vâscozitate ridicată

Cauza de tromboză poate fi lichidul intravascular foarte vâscos. cheaguri de sânge pot să apară în orice persoană care suferă:

 • boli și cancer autoimune;
 • tulburări genetice ale coagulării sângelui;
 • deshidratare.

Distrugerea intimei

Motivele pentru formarea de cheaguri de sânge în vasele pot fi în modificările lor aterosclerotice. Pe plăcile de colesterol care reprezinta acumularea de grasime depozitate treptat calciu. Navele care își pierd elasticitatea lor, devin fragile și ulcerat. În îndeplinirea scopului său direct, thrombosing sângelui distrus învelișul interior închiderea parțială trecerea pentru fluxul sanguin principal. cheaguri de sânge apar de multe ori după o intervenție chirurgicală, atunci când nu a avut loc tratament anticoagulant profilactic.

Conduce la consecințe nedorite utilizarea necontrolată a contraceptivelor orale. Acesta este un alt motiv pentru care formarea cheagurilor de sânge format în vasele.

În funcție de locul de învățământ este în curs de dezvoltare trombozele venoase și arteriale. Fiecare dintre ele are propriile sale simptome și consecințele care pot apărea și se manifestă în diferite moduri.

Cauzele trombozei arteriale

Unul dintre motivele pentru reducerea fluxului de sange si ingustarea arterelor este considerată ateroscleroza. Amânând la peretele arterelor, colesterolul si incluziunile de lipide transformat treptat în placi aterosclerotice. Evaluează ca organism un defect, precipite trombocite si cheaguri de fibrină. De la formarea friabil, și apoi foarte dens cheag de sânge.

Cauza tromboză venoasă

Spre deosebire de sânge, colesterolul nu este depozitat în vene. În acest caz, principalul motiv ca in tromboza arteriala, este distrugerea venelor shell interioare. Acest lucru se întâmplă în două cazuri: • Tromboflebita cheag apare pe peretele venelor inflamate. Cand aceasta inflamatie poate provoca infecții virale sau bacteriene, valve congenitale sau dobândite defecte etc. varicele.
 • Când apare phlebothrombosis trombilor fara inflamatie.

tromboză venoasă poate începe cu inflamație a țesutului din jur și să conducă la sepsis. Deci, este foarte periculos.

formarea de cheaguri de sânge în inimă se poate datora întreruperea fluxului sanguin, care este, în formarea sa sau încetinirea vârtejuri. Ele pot fi formate după infarct miocardic, în încălcarea alimentării sale tisulare, sau după o intervenție chirurgicală.

Cauza poate fi boală congenitală sau dobândită cardiacă, toxice sau infecțioase infarct leziunii, procesele aterosclerotice.

Formată în cavitatea de cheaguri de sânge inima poate rupe și pentru a trece prin circulație. Ei sau fragmentele lor, devin ulterior o cauza a unui cheag de sânge în creier, splina, rinichi sau intestine.

Vasele din creier

O amenințare serioasă pentru sănătatea umană sunt trombi în vasele arteriale ale creierului. Cauzele lor sunt placi aterosclerotice, cauzele crize hipertensive, anevrism, malformații vasculare.

Poate că educația și trombilor venos. Cauzele de sânge într-o venă - stare septică sau focalizarea purulent in craniu sau din afara.

Cea mai frecventă cauză este o embolie pulmonara vasculare trombus cheaguri fragmente de sange care fluxul de sange au fost transferate din venele profunde.

În cazul în care vasele de plămâni au apărut un cheag de sânge, există o necesitate de îndepărtare de urgență.

Atunci când eșecul de a oferi îngrijire medicală în timp util există un risc grav pentru viața umană.

factori predispozanți

Riscul unui cheag de sânge au întotdeauna în prezent în corpul de factori predispozanți.

Aceasta boala este diabet, fibrilație atrială, obliterantă endocardita cu îngustarea unui vas de sânge din cauza inflamației cronice, a crescut de coagulare a sângelui și o serie de alte boli cronice.

Ar trebui să alerteze unele semne de formarea unui cheag de sânge în picior. Apariția durerii severe, mărind mișcarea activă sau în picioare prelungite. Edemul, aspectul vascular al rețelei, albastru și rece la nivelul membrelor - un semn al unui cheag de sânge în iliace sau vena femurală.

Cum de a preveni formarea cheagurilor de sânge

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să încerce să prevină obstrucția vaselor de sânge pot fi fiecare, pentru acest lucru este suficient:

 • mânca numai alimente sănătoase;
 • duce o viata sedentar;
 • monitoriza vâscozitatea sângelui.

Este important să se păstreze un colesterolului sanguin normal, antreneaza-te la o dieta sanatoasa. Mai bună voință, dacă măriți aportul de pește, legume, plante aromatice și fructe. În același timp, este necesar să se limiteze utilizarea de grăsime animală. Țineți apăsat de coagulare a sângelui ajutor de ceai verde, sfeclă roșie și cireșe. Desigur, în cazul în care medicul atribuit aspirina sau warfarina, care au nevoie, de asemenea, să ia.

Pentru a te mentine in forma fizica buna ai nevoie de 30 de minute pe zi pentru a dedica exerciții fizice, face drumeții în aer. Acest lucru va permite tuturor celor care conduc un stil de viață sedentar, pentru a evita formarea de cheaguri. Acesta se referă la toți lucrătorii de birou și oamenii face plimbari lungi avion. Pacienții sunt încurajați să meargă încet, iar pacienții post-operatorii efectua în plus picioare bandajarea elastice.

După trecerea în revistă cauzele cheaguri de sânge, trebuie avut grijă pentru a preveni formarea și păstrarea sănătății lor. Asigurați-l destul de accesibil pentru toată lumea.

articole recomandate

 • Din care cheaguri sunt formate cauze și prevenire
  tromboză nutriție adecvată
  • Caracteristici și principii ale dietei
  • produse interzise
  • O listă de produse utile
 • Din care cheaguri sunt formate cauze și prevenire
  Cum sunt cheaguri de sânge în venele de la nivelul picioarelor: Tratamentul si simptome
  • Motivele pentru formarea de cheaguri de sânge
  • Simptomele de cheaguri de sânge
  • terapii
 • Din care cheaguri sunt formate cauze și prevenire
  Tromboza vena jugulară internă: simptome și tratament
  • Cauzele bolii
  • Principalele simptome
  • Diagnostic si tratament

Ca să nu se angajeze în auto-se referă la specialiști