Din ceea ce este constipația la femeile care alăptează

De ce și ce să fac?

Constipatia la mamele care alăptează pot să apară din cauza unui număr de factori, dar de cele mai multe această situație poate fi agravată din cauza nopți nedormite și lipsa de exercițiu. În ciuda faptului că mama nu este în măsură să aloce suficient timp pentru a dormi sau de activitate fizică în timpul acestei perioade, ea are posibilitatea de a lua mai mult responsabilitatea pentru selectarea de alimente care pot ajuta organismul restabili buna funcționare.

Din ceea ce este constipația la femeile care alăpteazăPrima și cea mai importantă regulă - o dieta echilibrata, care va preveni constipația la mamele care alăptează. Este foarte util să se includă în dieta de mei, orz și hrișcă, tărâțe de ovăz și muesli, salată, ulei vegetal,, fierte și coapte fructe și legume proaspete (in special varza, broccoli, dovleac, spanac, suc de fructe și morcovi).

Meal, care conține o mulțime de fibre - cel mai simplu și cel mai sigur mod de a restabili functionarea normala a corpului. Pentru a constipatiei la mama care alapteaza oprit, este necesar în fiecare zi pentru a obține fibre, care este prezentă în fructe și legume, pâine, cereale integrale si linte. A doua zi ar trebui să înceapă cu un mic dejun de fructe și o ceașcă de tărâțe. Aceste produse fac posibilă pentru a satisface nevoile necesare ale organismului în fibrele pentru intreaga zi. Dar fibra - un laxativ natural, astfel încât mama masa de prânz ar trebui să mănânce un pic de afine uscate sau stafide.

Din ceea ce este constipația la femeile care alăptează


Dacă există constipație la mamele care alăptează, că ea nu ar trebui să renunțe la utilizarea de lichid, deoarece apariția de deshidratare contribuie la agravarea constipație, și poate deveni una dintre cauzele sale directe. De aceea, mama ar trebui să fie sigur de a bea multe lichide sub formă de compot de fructe si boabe, fructe uscate, lapte și produse lactate. În plus, bun pentru a bea ceai preparată din cireșe uscate și mere, bea un decoct din fructul de coacăze.

Sucul de fructe - una dintre cele mai bune surse de fluid și fibre. De exemplu, sucul de prune este popular pentru țesut, o parte din prune. Cu toate acestea, dacă vă decideți să bea suc de prune, începe cu o cantitate mică de, să zicem, o jumatate de cana. Faptul că sucul de prune are un efect laxativ puternic. De asemenea, fibre în cantitate mare în sucurile svezheotzhatyh. Prin urmare, dacă aveți un storcător și o cantitate suficientă de timp, cel mai bine este să bea sucuri, fierte într-o casă.

Din ceea ce este constipația la femeile care alăptează

De ce ar trebui să fie abandonate

Constipatia la mamele care alăptează nu departe cu alimente grele, grase și prăjite, care poate fi una dintre cauzele sale. Este de asemenea necesar să renunțe la băutură, care este compus din cofeina contribuie la deshidratare. Prin urmare, femeile care alăptează trebuie să se limiteze doar la o ceașcă de ceai pe zi. Mama trebuie să renunțe la consumul de pâine albă, grișul, nuci, pere, fasole, coacaze, brânză.

plimbari scurte de zi cu zi sunt foarte utile, în cazul în care există constipație la mamele care alăptează. Precum și exerciții ușoare ajuta la refacerea funcțiilor digestive.