Eseuri asupra romanului-o poveste

Puterea magică a viselor (bazat pe romanul extravaganta A. Green „Scarlet Sails“).

Toți copiii cred în basme și minuni, dar puțini reușesc să mențină această credință, intrarea în maturitate. Cufunda în viața de zi cu zi, problemele de zi cu zi, acestea devin plictisitoare sumbru orasenilor, previzibil.Eroina principală a romanului A. Green „Scarlet Sails“ Assol - o excepție de la această regulă fericit. Crescut printre oameni banale, supărat, ea a fost nu numai în măsură să contracareze batjocura lor și bătaie de joc jignitoare, dar nu se îndoiesc de soarta lui.

Din copilarie va place ascultand povesti fascinante despre aventurile pe mare, care a spus tatălui său - un marinar cu experiență. Mergând într-un oraș în apropierea Kaperny la „bunuri carry“ în magazin, este adesea cufundat într-o lume fantastică, conversând cu locuitorii navelor și a caselor, care făcea Longren. Într-una din aceste plimbări o fată cu un povestitor rătăcitor Eglya, a prezis că va naviga prinț dintr-o țară îndepărtată pe o navă cu vele stacojii, și ea va fi o prințesă.

Din acea zi, în inima mea o să așteptarea constantă a unui miracol - și a fost atât de sinceră, copilăresc inocentă, care a găsit un ecou în zona înconjurătoare.

În acest moment, departe de sat de pescuit în castel ancestrală a crescut băiat romantic și visător, în dragoste cu mare și nave. Fiind un om de o singură minte, curajos si vointa puternica, crescut Gray a decis să părăsească casa tatălui său, pentru a realiza visul. Un alt băiat de cabină, el a reușit să câștige respectul și aprobarea unui echipaj cu experiență. acumulează rapid cunoștințe în domeniul navigației și dobândirea competențelor necesare, tânărul în cele din urmă a devenit un căpitan. Inima lui a fost deschis la miracole, așa că atunci când a văzut-o poiană de pădure dormit Assol, și apoi să învețe istoria și predicția lui, el a dat seama cât de mult drag lui, și a decis să pună în aplicare o poveste mult-așteptata zână:“... sufletul ascunde plantele de foc de cereale - un miracol, face este un miracol, dacă sunteți în stare. noul suflet este în ea, și tu nouă. "

Deci, puterea magică a vis de a face fericit de doi oameni buni și iubitoare.

Eseu „vise și realitate“ pe povestea extravaganta A. Green „Scarlet Sails“

Asole femeie a fost slabă. Mama ei a murit, și ea locuia cu tatăl ei. Ele sunt în nici un iubit, mai ales tatăl său. Tatăl ei a fost un marinar, iar când sa întors, a început să facă jucării din lemn. O dată va merge la magazin să plătească vânzătorului jucărie tatălui său, și a observat în coș este o navă frumoasă cu vele cărămizii. O să-l reducă în apă, și dintr-o dată a fost ridicat și reportate pentru. Assol s-au grabit pentru o navă. Jucărie a condus fata la o persoana care a avut expertul. El a prezis că o zi pentru a naviga Kaperny mal navă frumoasă cu vele purpurii, care va naviga un prinț chipeș. Cu muzica de pe nava va separa barca. Și prințul frumos se va planta pe o navă, și-l va lăsa pentru totdeauna în frumoasa țară. Assol era fată de vis și cred în această predicție. De atunci, orașul a început să ia în considerare absolut nebun. Dar era încă să. Ea a trăit acel vis. Ea este foarte crede că o zi prințul ei vor naviga sub vele purpurii. În același timp, departe de Assol născut Arthur Gray. A apărut într-o familie bogată și bogată ar putea trăi o viață echilibrată liniștită, dar el nu arata ca părinții lor. Gray tânjea aventură și o dată a fugit de acasă și a intrat într-un băiat de cabină pe o navă. Arthur a încercat din greu să practice și după o anumită perioadă de timp, el a devenit căpitanul mus pe propria navă. Într-o zi, el a mers cu marinar său pe o excursie de pescuit. Gray a văzut acolo fata de dormit. Mi-a plăcut foarte mult. El a scos din degetul a pus inelul cel mai scump și frumos pe degetul ei. Apoi a mers cu marinarul într-un restaurant din apropiere. Acolo a învățat despre Assol și predicție. El a vrut ca el să efectueze. În acest basm frumos, la fel ca în toate celelalte, un bun și un final fericit. Gray a navigat la Assol sub vele purpura, pune-l pe navă, și au navigat departe pentru totdeauna într-o țară frumoasă. Această lucrare în parte poate fi numit un basm. În primul rând, în zona verde, care nu există pe hartă, numele care nu sunt în această lume. Și acolo, la fel ca în toate basmele, final fericit. În această lucrare, există un alt moment de magie: că predicția magician sa adeverit, deși, atunci când a spus, el nu suspecta că va fi așa. El a vrut doar să facă să frumos. Dar, pe de altă parte, se spune, nu este vorba despre magie. La urma urmei, personajele principale s-au asigurat că previziunea este îndeplinită expertul. Esența acestei povești este că, dacă într-adevăr crezi în și să facă efortul toate devin realitate. Cu toate că acest lucru este mai mult despre idealism, dar eu cred că în lumea reală acest lucru nu este posibil. Și, în general, în această poveste este foarte simplu, dar în viață - nr.

Triumful iubirii și sublimă poetic vise extravaganta A. „Scarlet Sails“ Green.

Copii și adulți din întreaga lume cunosc și iubesc minunata poveste-extravaganta A. Green „Scarlet Sails“. Numai în limba rusă, ea a publicat mai mult de o sută de ori. De ce este atât de oameni sunt atrași de astfel de „invenții“ și „ficțiune“?

Sentimentul și fericit rămâne în duș când terminat de citit „Scarlet Sails“. Adulții care sentiment înapoi la copilărie și copii dovedește că miracole în viața lor viitoare depind de ele. Acesta este motivul pentru care acest lucru nu va fi niciodată cititori indiferenți și căscat.

Povestea de dragoste (bazat pe romanul extravaganta A. Green „Scarlet Sails“).

Povestea de viață a eroinei, o să tânără destul de nefericit: ea a avut nici un prieten, copiii ei injositi, iar adulții au fost transferate antipatia ei pentru tatăl ei. Deasupra fata a râs și a insultat-o. Dar bine Longren a încurajat fiica ei: „Uh, va, - a spus el - nu știu cum să iubească trebuie să fie capabil să iubească, și asta e ceva ce nu pot?“. Și a luat fata în brațe și o sărută profund. Influențat de tatăl său, care o adora, o să le instituie o lume a viselor, în cazul în care totul a fost bine, toată lumea a fost un fel și iubit unul pe altul. Și într-o zi, în pădure, absorbit în joc cu o barcă de jucărie și a inventat propria ei poveste, fata sa întâlnit accidental un străin care sa prezentat drept „cel mai important magician“ și-a spus povestea ei incredibilă, despre ce-i așteaptă în viitor. „Într-o dimineață, în mare sub soare a dat un flash de vela cărămizii. Shining matahală alb vele navei stacojie se va muta, prin valuri, doar pentru tine ... Atunci vei vedea un prinț frumos curajos ...“ Bună ziua va! - spune el. - Departe, departe, te-am văzut în visele mele și să vină să te ia pentru totdeauna în împărăția lui ... Și te duci departe pentru totdeauna într-o țară glorioasă, în cazul în care soarele răsare și unde stelele vor veni în jos din cer, să vă felicit pentru sosirea „Și fata a crezut misterios. expertul. și toți anii următori au continuat să trăiască cu această credință și să aștepte ca ea să vină pentru printul ei. Ea a așteptat, ignorând râs, teasing și batjocura oamenilor.Între timp, undeva departe crescut un băiat care visează să devină un căpitan și încă nu știe că el a fost destinat să-și îndeplinească un vis-a lungul vieții de o fată frumoasă. Gray, de asemenea, a trăit într-o lume perfectă. El a visat la mare, au trăit acest vis, care pentru el era singura fericire posibilă, combinarea „pericol, riscul, puterea naturii, lumina unei țări îndepărtate, un minunat necunoscut, fulgeră dragoste înflorește loc de întâlnire și de separare, fascinante întâlniri de fierbere, petreceri, evenimente, ; o diversitate imensă de viață ".

Așa că au trăit timp de șapte ani, trăind fiecare visul lui, neștiind ce să se extindă treptat spre unul pe altul. Și, desigur, odată ce a venit ziua când s-au întâlnit. Gray a văzut dormind în umbra ramurilor de o femeie, și „tot ce am trezit tot rânjit la el.“ Ea a captivat imediat inima tânărului, și, cedând pasiunii sale, și-a scos inelul din deget și l ușor pus pe degetul mic de Assol. Ea nu a simțit nimic. Dar el sa trezit și a găsit inelul pe degetul ei, ea a avut nici o îndoială că ea aparține printul ei. Între timp, Gray accidental aflat despre fata visurilor tale, iar acest lucru l-a determinat la acțiune. Cu inspirație fără precedent a preluat realizarea ideilor sale - și câteva zile mai târziu, o navă cu vele bine stacojii erau gata să ia la bord cel mai important comoara ta.

Gray, pentru a realiza visul Assol și a primit propria fericire. El știa că fericirea lui - această fată frumoasă, care la ajutat să înțeleagă adevărul. Și acest adevăr este „de a face așa-numitele minuni prin mâinile.“ Prin puterea iubirii, credința sinceră în visul său, unite într-un singur destin de doi oameni care sunt acum rămân pentru totdeauna pentru ei „în strălucirea Crimson de vele, adâncimea creată a inimii, știe ce este dragostea.“

Lumea visători și lumea oamenilor obișnuiți din romanul lui Alexander Grin lui „Scarlet Sails“.

Vechii greci credeau că dorința de a avea propria lor construiește și creează. Forțele de dorință, visele se pot transforma viața într-o nouă direcție și de a schimba persoana. Aleksandr Grin puterea viselor proprii a fondat întreaga lume, care este locuită de om curajos, sincer și în poziție verticală, femei frumoase și poetice, unde marea se află orașul cu nume minunate - Liss, Zurbagan.

Green cunoștea puterea viselor și puterea iubirii. Poveștile de dragoste se termină cu o singură propoziție - „Ei au trăit mult timp și au murit într-o singură zi.“ Cel mai important lucru - să se întâlnească, pentru a găsi reciproc.

În poveste, un basm Aleksandra Grina „Scarlet Sails“ este în mod clar diviziunea ascuțită vizibilă a oamenilor în două lumi. Este lumea va visător și lumea oamenilor obișnuiți, din jurul său. Assol a pierdut devreme mama ei, iar tatăl ei a început să facă o luare de viață și jucării de vânzare. Lumea jucăriilor, în cazul în care ea a fost să format în mod natural caracterul ei. Dar în viața reală cu care se confruntă ea bârfe și rău. Este normal ca lumea reală o speriau. Rularea departe de el, încercând să păstreze în inima mea sensul de frumusețe, ea a crezut în basm despre o frumoasă vele stacojie, a spus bărbatul ei bun. Acest tip dar om nefericit, fără îndoială, ea a dorit bine, și a transformat suferința lui poveste pentru ea. Cu toate acestea, este povestea a ajutat-o ​​să nu cadă în mlaștina vieții monotona.

Acolo, în mlaștină, locuite de oameni care nu sunt disponibile a fost un vis. Ei au fost gata să își bat joc de cineva care a trăit, gândit, simțit greșit, așa cum au trăit, gândire și le-a simțit. De aceea Asole, cu lumea excelenta interior cu visul său de magie, au considerat prost rustic. Cred că acești oameni erau profund nefericit. Ei au gânduri limitate, au simțit propriile lor dorințe au fost limitate, dar subconstient au suferit la gândul că le lipsea ceva. Acest „ceva“ nu era hrană, adăpost, deși mulți, chiar și acest lucru nu a fost la fel ca le-ar dori, nu, era nevoie spirituală a omului o dată într-un timp pentru a vedea frumos, cu o notă frumoasă. Mi se pare că nevoia de o persoană nu poate șterge nimic.

Și nu-i crima, iar nenorocirea este că ei sunt suflete împietrit atât de tare, care nu au învățat să vadă frumusețea în idei, sentimente. Ei au văzut numai lumea murdară, a trăit în această realitate. Assol, de asemenea, a trăit într-o altă lume, imaginar, de neînțeles, și, prin urmare, nu acceptă laicilor. Ne-am confruntat vis și realitate. Această contradicție să ruinat.

Este un fapt de viață, probabil, trecut prin de scriitor. Foarte adesea oamenii care nu înțeleg cealaltă persoană, poate chiar o mare și frumoasă, îl consideră un prost. Deci, este mai ușor.

Assol norocos în respectul pe care le-a găsit Gray. De asemenea, un visător, prin natura, el nu se gândească la ceva irealizabil. visele sale de un sprijin familial bogat. A fost mai ușor decât Assol, mult mai ușor, dar el a înțeles, a înțeles visul imposibil, din care ea nu a putut renunța, am realizat atunci, când chiar și propriul meu tata nu știa fiica lui. Dar tatăl ei a fost un om de o mare inimă, dar a supt si mutilat viata monotona cu bule de aer.

Micul Assol, copil proscris, adus de un fel și un tată iubitor, trăiește o viață solitară. Ei resping colegii nu le place adulți, transferul să displace fata tatălui ei. Odată ajuns în pădure ea întâlnește un om ciudat, spune povestea unei nave cu vele stacojii, și din acel moment soarta începe activitatea. O să creadă într-un basm, a făcut-o o parte din sufletul său. Fata era gata pentru un miracol - un miracol și la găsit.

Green arată modul în care doi oameni moduri complicate de unul pe altul, au venit la întâlnire. Gray trăiește într-o lume complet diferită. Bogăție, de lux, puterea dată lui prin dreptul de naștere. Iar în sufletul trăiește visul nu este despre bijuterii și sărbători, precum și pe mare și vele. Contrar familiei el devine un marinar înoată în jurul lumii, iar un caz îl conduce la taverna satului, în cazul în care va trăi. Cum nepoliticos anecdotă, Greyu spune povestea unui nebun care este în așteptare pentru prinț pe o navă cu vele cărămizii.

Ca în cazul în care două șiruri suna împreună ... În curând vine dimineața când nava se apropie de mal, și va striga: „! Iată-mă Sunt aici“ - și a fugit direct pentru apa.

Vis, în cazul în care să-l creadă, că este, pentru a da viața ei, indiferent de ceea ce oamenii „rezonabile“, ea devine o forță creatoare puternică.

verde Produs de excelenta optimismul, credința neclintită în vis, victoria de vis asupra micii burghezii, mediul filistin. Fantastic, care ne dă speranță pentru viață într-o societate de oameni care sunt capabili să audă și să înțeleagă reciproc. Assol, svykshayasya cu bătaie de joc și ridicol pe el însuși, încă zburat din lume urâtă și inotat la navă, pentru a dovedi că fiecare vis este capabil să devină o realitate, dacă crezi cu tărie în ea, nu-l schimba, nu mă îndoiesc. Și poate că cineva din acest lucru va face mult mai bine, suflet mai nobil, casta, care în această poveste pentru public clasat „mlaștină“ și care va ieși din ea pentru cele mai recente povești despre castele în aer.