Funcția inimii ca inima functioneaza - o enciclopedie medicală mare

Ce este inima?

Inima - un organ muscular gol compus din valve musculare, pericardului și a inimii cardiace. Inima este închisă în sacul pericardic. Compartimentarea împarte inima omului la dreapta și stânga jumătățile, fiecare dintre care, la rândul său, format atriumul si ventricul. De obicei, inima la stânga (jumătate din stânga) este mai mare decât dreapta, deoarece ventriculului stâng, fluxul de sânge poartă întregul corp, și numai plamanului drept.funcţia cardiacă

Funcția inimii ca inima functioneaza - o enciclopedie medicală mare

Heart - pompa sistemului circulator al persoanei. Funcția cardiacă este relativ simplu - pentru a pompa sange. Sânge efectuează aprovizionarea cu oxigen și substanțe nutritive pentru organism. În cazul în care alimentarea cu oxigen este oprit chiar și câteva secunde, apoi vin leziuni ireversibile ale creierului. În mușchiul cardiac, iar atriile sunt celule ale sistemului endocrin. Ei secreta kardiodilantin - hormon care controleaza tensiunea arteriala, muschiul inimii relaxează, promovează eliberarea de sodiu din organism.

A doua funcție a inimii - îndepărtarea substanțelor utilizate și a dioxidului de carbon. În corpul uman există două circulație. Inima le conectează unele cu altele. Sângele din ventriculul drept al cercului mic de circulatia sangelui la plamani, unde se preia de oxigen. Apoi, sângele se întoarce la inima stanga, care pompa in jurul corpului.Cum functioneaza inima?

Pentru a sângelui, oxigenat, nu amestecat cu sânge care conțin produse metabolice și de substanțe nocive, inima este împărțit în patru cavități: din stânga și din atriul drept, iar stâng și ventriculul drept. Între atrii și ventricule, precum și în acele locuri, în cazul în care sunt amplasate valve cardiace vasele mari de sange. pompe Inima stanga sânge „proaspete“, precum și dreptul - la „utilizare“. contracții ritmice ale inimii cauzează această mișcare. Supape de sânge este trecut spre inima și pentru a preveni refluxul în atrii sau ventricule, din care a fost scos. Sistem de conductoare speciale contribuie la mușchiul inimii. Acesta generează impulsuri ritmice.

inima dreapta

sânge „folosit“ prin vena cava inferioara si vena cava superioară curge în atriul drept. Când inima se relaxează, dezvăluite ventricule sale, sângele din atriul drept intra in ventriculul drept. În timpul următoarei reducerea de sânge trimis la trunchiul pulmonar, din ea - în ramuri mici, apoi - în capilare pulmonare.

inima stângă

Pulmonară sângele capilar dă localizat în acesta dioxid de carbon și preia oxigenul. Apoi sângele curge din atriul stang in ventriculul stang, iar apoi este ejectat in aorta de la care intră în circulația sistemică.

vasele coronariene

Pentru a mușchiului cardiac de lucru fără întrerupere, oxigen sa furnizeze vasele de inima coronariene. Cu îngustarea sau blocarea unui cheag de sânge într-un cazuri de infarct miocardic.

Articole suplimentare cu privire la acest subiect: