ganglionilor limfatici Uzi că aceasta este, pentru indicații, pregătirea, interpretarea rezultatelor

Bine examina ganglionii limfatici, în scopul de a determina prezența sau absența oricăror încălcări în activitatea lor, prin intermediul unor metode fizice (inspecție, palpare, percuție, auscultare) este practic imposibilă. ganglionilor limfatici mai adânci (sub braț, de exemplu, sau în gât) nu permite medicului sa faca un tablou clinic complet al bolii prin palpare, în timp ce ganglionilor limfatici cu ultrasunete (ecografie) permite sa ia in considerare orice patologie în structura lor.Examinarea cu ultrasunete a ganglionilor limfatici - ce este?

Adenopatii - organe care aparțin sistemului imunitar periferic și îndeplini o funcție de protecție - pentru a curăța sângele de viruși, bacterii, toxine sau celule anormale, și sunt o sursă de anticorpi imun. În starea normală, ei nu se face cunoscute, dar în dezvoltarea unui proces patologic în organism, acestea pot suferi o serie de schimbări de transformare - compactate, pentru a dobândi o formă nenaturală sau să crească în dimensiuni, care pot fi observate cu ajutorul ultrasunetelor, a ganglionilor limfatici.

ganglionilor limfatici Uzi că aceasta este, pentru indicații, pregătirea, interpretarea rezultatelor

metoda cu ultrasunete a organelor interne se bazează pe capacitatea anumitor țesuturi ale corpului uman în diferite moduri pentru a reflecta undele ultrasonice. Atunci când efectuează o diferență de diagnostic în impedanța acustică a țesutului este transferat la ganglionii limfatici de pe ecran și se înregistrează ca o imagine pe care specialistul detectează o schimbare în orice parametri de organe (lungime, latime, ecogenicitate) sau observați evoluția procesului patologic.

Indicații pentru procedura

ganglionii limfatici din SUA efectuate conform indicațiilor locale sau generale și pot fi folosite ca un diferențial, metoda de control a de calificare sau de cercetare. Cercetările arată care va avea loc în cazurile în care ganglionii limfatici sunt:

  • a crescut foarte mult în mărime după ce au infecție (de obicei, cu nodul gâtului și regiunea inghinala), și a rămas aceeași dimensiune, chiar și după recuperare;
  • redimensionate, indiferent de orice boală (auto);
  • a crescut în dimensiune, iar acest proces este însoțit de o creștere puternică a temperaturii corpului, afectarea inghitire sau durere severă la nivelul gâtului procesului (prin creșterea ganglionilor gâtului);
  • în gât, axila, zona inghinală sau regiunea submandibulară poate fi simtit cu degetele.


În plus, examinarea cu ultrasunete se efectuează în cazul în care un nodul limfatic al gâtului este foarte diferit în dimensiuni și consistență pe de altă parte, precum și în cazurile de suspiciune de dezvoltare a limfom, limfosarcom. tuberculoza. lepra sau sifilis.

Examinarea cu ultrasunete a ganglionilor limfatici ai gâtului, cu toate aceste boli este adesea diagnostic diferențial și necesită alte teste (biopsie, de exemplu). limfadenitelor Cu toate acestea capului și gâtului naturii nespecifice apar pe un fond de semne pronunțate de inflamație, nu necesită metode suplimentare de diagnostic, în plus față de ultrasunete, cu excepția situațiilor în care se modifică în mărimea și structura acestor organisme nu dispar după două luni de la boala. În acest din urmă caz, diagnosticul este necesar pentru a începe cu ultrasunete de col uterin și a ganglionilor limfatici submandibulare.

Caracteristici ale ultrasunetelor

ganglionilor limfatici Uzi că aceasta este, pentru indicații, pregătirea, interpretarea rezultatelor

Realizarea procedurii de ultrasunete nodul limfatic

Nr pregătire pentru studiu nu este necesară, indiferent dacă va fi examinat, gâtul, zona inghinală, sau o altă zonă.

În timpul ecografie, medicul examina practic ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului (care include și noduri și nodurile axilare submandibulare), abdomenul și regiunea inghinala (periferică). Pentru a determina dimensiunea exactă a unităților studiate în secțiune transversală, iar dacă acest parametru este mai mare de 8 mm, medicul poate suspecta dezvoltarea metastazelor tumorale, iar în cazul în care nu este de până la standarde, este probabil să fie un indicator al dezvoltării procesului inflamator. În acest caz, în cazul în ganglionii limfatici sunt sănătoși, atunci când efectuează ancheta nu vor fi vizibile.

Ganglionii limfatici in zona abdomenului sau a abdomenului explora respirația-cală sau în timpul Respirați adânc, și de a schimba dimensiunea lor indică dezvoltarea proceselor patologice în tractul digestiv, uter, ovare sau ficat, în ceea ce privește ganglionii limfatici ai gatului si axile, atunci ei trebuie să fie inspectate într-o liniște starea pacientului.

Erorile posibile și metode alternative de examinare a ganglionilor limfatici

ganglionii limfatici din SUA este o metodă destul de comună de a studia corpul uman, dar are o capacitate limitată, astfel încât datele sale fără teste suplimentare nu pot fi utilizate pentru stabilirea diagnosticului final.

În timpul ultrasonograf a ganglionilor limfatici sub braț sau în specialistul gâtului poate face o greșeală în diagnosticul abces sau chist, deoarece două dintre aceste tumori au același ecogenicitatea. Pentru a obține date mai precise biopsie a avut loc sau ehosonografiya duplex. Examinarea cu ultrasunete a inghinala poate da date inexacte cu privire la hernie sau hematom, de aceea este adesea combinat cu RMN si biopsie.

SUA - este ușor accesibil, în condiții de siguranță și metoda de informare pentru studierea organelor interne, care permite să se specifice un posibil diagnostic sau de a identifica semnele precoce ale patologiei ganglionilor limfatici. El nu dă nici o persoană disconfort și poate fi folosit pentru a diagnostica boli la pacienții de toate vârstele.