hărți online - cum să adăugați o hartă site-ul dumneavoastră

hărți online - cum să adăugați o hartă site-ul dumneavoastră
carte online - servicii web specifice este o harta virtuala a lumii. Hărțile online folosind aceeași notație ca și în lumea reală, cu toate acestea, acestea din urmă sunt în mod avantajos diferă prin aceea că acestea au o scară personalizată și tind să pună în aplicare funcții de navigare. Un avantaj suplimentar de carduri online, este faptul că acestea pot fi accesate de pe aproape orice dispozitiv conectat la Internet.Aproape toate hărți online moderne, există o altă caracteristică. Cele mai multe dintre ele permit utilizatorului să facă propriile note și să le împărtășească cu alții. Este această capacitate este adesea folosit astăzi în diferite magazine on-line și companii de pe site-urile lor.

In articolul de mai jos ne vom uita la câteva exemple de adăugarea de hărți online pe site-ul, și să vă spun cum să adăugați note pe hartă și trage din ele beneficiul maxim.

Cum de a adăuga o hartă site-ul dumneavoastră

Dacă doriți să adăugați la harta site-ul dvs. de Google sau Yandex cu propriile etichete, atunci vă vom spune cum să o facă.

hărți online moderne rezolva perfect orice probleme, în care aveți nevoie pentru a arăta utilizatorului un loc specific și să le dea un fundal scurtă. Prin urmare, dacă - proprietarul site-ului, care este o adevarata afacere, va fi sigur să acorde o atenție la tehnologie, care vor fi discutate în articolul de astăzi.

Cum se introduce carduri

În plus, de fapt, Google și Yandex, există o serie de servicii care vă permit să pune amprenta pe hartă. Despre ei, noi, de asemenea, va spune, dar mai puține detalii. Acum ne concentrăm pe ceea ce ne este permis să facem giganți de cartografiere de bază.

marca lor pe Google Maps

Acest serviciu permite utilizatorului să efectueze următoarele acțiuni:

  • adăugați etichete cu descrieri și fotografii;
  • Obțineți indicații de orientare pentru a măsura distanța dintre punctele sale;
  • Desenați linie arbitrară, cu măsurarea distanței și zona formată din figuri închise.

Pe pagina de start a serviciului este o listă de hărți create anterior (poate fi gol) și butonul „Creați o hartă nouă“. Cu ea și să înceapă să lucreze. După ce faceți clic veți vedea guglokarta familiar un pic controale neobișnuite. Luați în considerare cu atenție-le:

Acesta ar trebui să acorde atenție, de asemenea mici butonul „hartă de bază“ în bara laterală. cu ajutorul acestuia puteți schimba stilul cardului (de exemplu, eu prefer stilul „Sputnik“).

Ceea ce trebuie remarcat pentru a seta semnul de pe hartă, selectați zona dorită și scara la care lucrăm, și apoi activați instrumentul „Add Marker“ și apăsăm punctul. Vei vedea un marker mic și peste fereastra pop-up cu câmpuri de text de intrare două: un nume de marcaj și o scurtă descriere:

După salvarea datelor brute introduse eticheta dvs. va fi adăugat la stratul activ în prezent, veți avea mai multe caracteristici noi pentru setarea. În primul rând, pe panoul lateral deasupra etichetei va fi o secțiune „stilul individual“. Făcând clic pe el, puteți selecta o semnătură, care va fi afișată în jurul marcatorului. Ca un semn de semnătură poate fi un nume sau este redus la o descriere linie.

În al doilea rând, noile instrumente vor apărea într-o fereastră pop-up deasupra markerul adăugat. În plus față de modificările care descriu, puteți schimba aspectul markerul, selectați una dintre pictogramele standard sau chiar încărca fotografiile (buton „Mai mult“ - „de utilizator“). De asemenea, cu ajutorul unui buton special fotografiile puteți încărca și pentru a afișa în panoul descriere. Și, în sfârșit, există posibilitatea unei rute între un punct și o altă destinație ați adăugat folosind butonul penultimul. Ca rezultat, puteți obține ceva de genul:

Aș dori un pic cu privire la problema de optimizare a codului generat:

Faptul că implicit plug-in-cadru cu cardul este specificat în mod clar dimensiunile. Astăzi, adevărat pentru a face ori de câte ori este posibil vorstku, adaptiv care se adaptează automat la dimensiunea ecranului. Conform standardelor HTML pentru cadru nu poate specifica lățimea și înălțimea ca procent, astfel încât codul este mai bine pentru a elimina aceste opțiuni, la toate, înlocuind orice CSS-clasă, și dimensiunea stabilită după stiluri CSS sau inline:Opțiunea 1: Din clasa (mai corect)

Așa cum puteți obține o hartă frumoasă și funcțională în mod valabil inserat adaptivă Google de pe site-ul:

amprenta asupra Yandex hărți

Ca și în „Hărțile mele“ interfață este împărțit în panoul lateral, care afișează o listă de etichete pe care le-ați adăugat și setările harta, precum și taste funcționale în partea de sus, prin care puteți adăuga la etichetele de pe hartă. Oportunități de aici, deși unul mai mic. Putem adăuga un standard de markeri (și, dacă este sub formă de icoane, doar fără semnătura), trage o linie (analogic hărți rutabile), și poligoane. Singura noutate care nu a fost în Google este capabil să afișeze blocajele în trafic. Dar acest lucru este valabil doar pentru orașele mari.

Algoritmul este același ca și în „Hărțile mele“. Găsim zona din dreapta a hărții, activa instrumentul „Etichete“ și faceți clic pe adăuga un marcator la locul potrivit. În fereastra pop-up, puteți specifica culoarea markerului, tipul ( „virgulă“, sau „punct“), precum și un pic de condiment prin adăugarea de text sau personalizate pictograme (în cazul în care semnătura nu este vizibil). În plus față de semnătură, care va fi vizibil în partea dreaptă a etichetei, și puteți adăuga o scurtă descriere care va fi afișat făcând clic pe marcatorul.

După adăugarea etichetelor pot lega traseul lor de similaritate. Pentru a activa acest instrument „linii“ și trage punctele de ancorare ale traseului viitorului. Pentru capătul său pe ultimul punct, faceți clic din nou și selectați „End“. Destul de ciudat, în această funcție, există o serie de avantaje față de rutele Google. În primul rând, pune linia poate fi, chiar și în cazul în care nu există drumuri care vă permite să construiască un mod pieton mai precis, și în al doilea rând, bara laterală afișează lungimea liniei finit, care este, de asemenea, foarte convenabil.

Practic, asta e. Pentru a obține codul de card pentru etichetele click lângă butonul „Save and Continue“ (bara laterală de mai jos) și în fereastra deschisă, ajustați dimensiunea părții vizibile a hărții. Pentru adaptabilitate recomanda pentru a activa opțiunea „lățime Stretch“. atunci acesta va fi suficient pentru a apăsa butonul „Ia cartea de cod“:

Alte hărți online

Google și Yandex, cu siguranță, sunt favorite în țara noastră. Cu toate acestea, de peste mări există o serie de servicii decente care utilizează aceleași hărți Google sau propriul dvs. și se lasă să se aplice nu numai etichetele lor, dar, de asemenea, pentru a crea prezentare cu drepturi depline de rute! Pe scurt vorbesc despre unele dintre ele.

OpenStreetMap (OSM)

Harta OpenStreetMap sunt mai mult ca planurile site-ului. Nu există nici o redare detaliată a peisajului și a caselor, dar, cu toate acestea, ele sunt singurele hărți online, care sunt complet create de oameni reali, și care se poate pronunța. Datorită activității OSM hărțile utilizatorilor în unele zone ale planetei apar informații și mai precise decât guglokarty (deși acest lucru nu este peste tot)!

În ceea ce privește caracteristicile, atunci aici avem acces la etichetele de instalare cu descrieri și trasee de desen. Și, dacă aveți un dispozitiv GPS-tracker, datele de traseu pot fi exportate direct pe card cu el. Au hărți OpenStreetMap și modul avansat de editare. În acest mod, ca bază pentru afișarea hărților Bing, și le puteți face orice notițe, desena linii și forme, cum ar fi „Hărțile mele“ Google. Toate modificările vor fi stocate în harta comună, astfel încât să fie atenți atunci când face orice modificări în scopul de a nu induce în eroare alți utilizatori cu bună știință informații false!

Acest serviciu vă permite ca un substrat pentru a utiliza cardurile de cele mai multe resurse populare (inclusiv Google și OSM), iar pe partea de sus a acestora instalat deja numeroase etichete, forme, trasee și chiar o imagine sau un text etichete. Pe scurt, în cazul în care aveți nevoie pentru a mapa o mulțime de informațiile cele mai importante este hărți ScribbleMaps ar trebui să vă ajute cu acest lucru.

Ar trebui, totuși, să fie remarcat faptul că există la acest serviciu și numărul de aspecte negative. partea funcțională este disponibilă numai pe bază de comision pentru utilizatorii VIP-așa-numitele. Dar, în principiu, nu aveți nevoie pentru a introduce etichete și imagini pentru a fi nici un „Vipom“. Și chiar mai mult - pentru a crea o hartă și a obține codul pentru a lipi pe site-ul poate fi chiar și fără a se înregistra! Iată o contradictorie :)

Dacă doriți dintr-o dată să arate vizitatorilor săi nu doar un loc de pe hartă, și să demonstreze calea spre ea, atunci acest lucru vă poate ajuta AniMaps de servicii:

AniMaps vă permite să adăugați un Google standard, harta traseului și mutați-l pentru a afișa anumite imagini sau explicații de text. Viteza de deplasare a unui traseu, setați-vă cu ajutorul cursorului în progresia timpului peste hartă. Rezultatul muncii va fi prezentat în mod automat, cu un traseu „se oprește“ în câmpul selectat.

Puteți crea rute și numai utilizatorii înregistrați pot fără a se înregistra, dar pentru a obține codul pentru a lipi în site.

Introduceți cartela de la un site web nu va fi dificil, dacă știe în avans toate serviciile necesare în acest scop. Nu este necesar să fie un programator sau de a face oricare din IT-specialist - totul se face într-un mod vizual! La ieșirea veți primi întotdeauna cod gata, care poate fi pur și simplu inserate în text pe o pagină a site-ului, fără a fi nevoie să instalați plug-in-uri speciale.

Mânuind aceleași cunoștințe de bază, cel puțin în domeniul tehnologiilor web, puteți îmbunătăți un pic de cod primit cărți, făcându-l adaptive (ca în cazul de la Google) sau prin adăugarea de elemente suplimentare (ca în Yandex). Folosind aceleași mijloace de numeroase servicii de cartografiere străine on-line, puteți surprinde chiar și animații ale utilizatorilor pe carduri! Dar mai interesant oferta ta, mai mulți clienți va atrage;)