Hematurie (sânge în urină) - cauze, tratament, remedii populare

Scurtă descriere a bolii

Hematurie (sânge în urină) - cauze, tratament, remedii populare

Sub hematurie este de obicei înțeleasă ca prezența sângelui (celule roșii din sânge) în urină umană. În funcție de intensitatea procesului este alocat hematurie microscopica si macroscopica. În primul caz, celulele roșii din sânge se găsesc numai sub microscop. Acest lucru se întâmplă de obicei, în timpul analizei planificate a studiului. În cazul în care boala este detectată de hematurie brut schimbări vizibile în culoarea urinei și necesită consultarea imediată cu un specialist.În prezent, sânge în urină are loc periodic în 15-21% dintre bărbați și femei adulte. La mulți pacienți, o lungă perioadă de timp nu poate dezvălui adevărata cauză a bolii, fără de care un tratament nu are sens, pentru că, în sine, hematurie - este doar o consecință a inflamației sau a altor procese adverse care apar in rinichi, vezica urinara, ureter, prostata si uretra.

În unele cazuri, hematurie, care este cauzată de caracteristicile specifice ale corpului pacientului, nu cauzează probleme, și o persoană poate trăi cu ea tot restul vieții tale. Această formă minoră a bolii este diagnosticată în 9-10% din oameni au plâns de sânge în urină. Cu toate acestea, 90% dintre pacienți rămași sunt grav afectate de hematurie și au nevoie de un tratament complex adecvat.

Hematuria - cauzele bolii

  • infecții renale și ale tractului urinar;
  • neoplasme maligne;
  • gipreplaziya benigne de prostata;
  • deteriorarea mecanică a vezicii urinare;
  • a crescut de fond de radiație;
  • prostatita;
  • abuzul de alcool și fumatul;
  • efort fizic semnificativ;
  • procese inflamatorii acute care afectează sistemul urogenital.

Simptomele hematurie si metode de diagnosticare a bolii

Cel mai adesea se manifestă tulburări urinare (hematurie impulsuri bruște, procesul de durere, frecvență mai mare) și modificarea culorii urinei. Aceste semne indică prezența inflamației în vezicii urinare, uretrei sau prostatei. Rețineți că, chiar dacă pacientul este pus un diagnostic precis - hematurie, tratamentul se efectuează doar după o examinare completă a unei persoane, pentru că principala sarcină a medicului în acest caz - pentru a găsi cauza sângelui în urină.

Identifice procesele infecțioase ajută cultura urinei. Hematurie, dintre care semnele se manifestă sub formă de simptome ale vezicii urinare iritabil, indica prezenta carcinomului vezicii urinare. Pentru mai multe diagnostice specifice necesare pentru lichidul citologie obținut prin spălarea vezical soluție izotonă de clorură de sodiu. Aceeași procedură este folosită în situațiile în care sângele în urină sugerează prezența cancerului de vezică urinară.

Reducerea grosimii fluxului de urină, urgență incertitudine și golirea incompletă a vezicii urinare - este simptome ale unei porțiuni inferioare a tractului urinar. Dacă hematurie este însoțită de durere în partea laterală a abdomenului, atunci sursele cele mai probabile de sângerare - uretere sau rinichi. Sânge în urină care apare pe un fond de febră, pentru a diagnostica prezența unei infecții sau a tumorilor renale.Hematuria - tratamentul bolii

Hematurie (sânge în urină) - cauze, tratament, remedii populare

La macro-forma a bolii pacientul este obligat să contacteze medicul dumneavoastră și de a obține o examinare completă pentru a determina cauza bolii. În cazul în care se manifestă hematurie brusc și este însoțită de pierderi de sânge semnificative, pacientul ar trebui să fie administrat preparate hemostatice și mijloace care cresc capacitatea de coagulare a sângelui. În același timp, organismul se efectuează screening-ul pentru infecții și a proceselor inflamatorii.

Am menționat deja că, indiferent cât se manifestă hematurie, tratamentul trebuie administrat numai după o examinare atentă și care trece testele necesare. În caz contrar, tratamente dau doar un efect pe termen scurt, fără valoare, fără a aborda cauzele bolii. Cu toate acestea, mult mai speriat că dacă găsiți sânge în urină, - nu este necesar, deoarece acest fapt în sine nu indică severitatea bolii.

remedii populare hematurie Tratament

De optsprezece luni, am de 3 ori urina a fost culoarea de cireșe putred, într-o oră sau mai puțin. Ultrasunete a aratat piatra de 0,7 cm. In rinichi. cistoscopie Made ieri, vezica urinara curat, predat analiza de urină pe Nechiporenko. Medicul a diagnosticat - hematurie, trimis la CT. An și jumătate pe analiza urinei mi diagnosticate - cistita.

De optsprezece luni, am de 3 ori urina a fost culoarea de cireșe putred, într-o oră sau mai puțin. Ultrasunete a aratat piatra de 0,7 cm. In rinichi. cistoscopie Made ieri, vezica urinara curat, predat analiza de urină pe Nechiporenko. Medicul a diagnosticat - hematurie, trimis la CT. An și jumătate pe analiza urinei mi diagnosticate - cistita.


Credința, hematurie nu este un diagnostic. Acesta este doar un simptom al - prezența sângelui în urină. El poate fi în diferite boli, inclusiv cistita.

Știați că:

Falling de la un măgar, ai mai multe sanse de a rupe gâtul său, decât căzând de pe cal. Doar nu încerca să combată această afirmație.

În Regatul Unit există o lege potrivit căreia chirurgul poate refuza să facă operația pacientului, în cazul în care el fumeaza sau sunt supraponderali. Omul trebuie să renunțe la obiceiurile proaste, și atunci poate că nu va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Peste o viață, persoana medie produce mai puțin de două bazine mari de salivă.

Potrivit mulți oameni de știință, complexe de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

Pentru a spune chiar cuvintele cele mai simple și scurte, vom folosi 72 de mușchi.

în vârstă de 74 de ani, Harrison australian Dzheyms a devenit un donator de sânge la aproximativ 1000 de ori. El are o rară anticorpi de grup sanguin, care ajuta să supraviețuiască nou-nascut cu o forma severa de anemie. Astfel, Aussie a salvat aproape două milioane de copii.

sânge uman „se execută“ prin vasele sub o mare presiune și în încălcarea integrității lor este capabil de a trage la o distanță de 10 metri.

Persoana a lua antidepresive, în cele mai multe cazuri, va suferi din nou de la depresie. În cazul în care o persoană să facă față cu depresie pe cont propriu, el are o șansă bună de a uita despre această condiție.

Multe medicamente inițial să fie comercializate ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost introdus inițial pe piață ca un remediu pentru tuse copii. Cocaina a fost recomandat de medici ca un anestezic și ca mijloc de stimulare rezistenta.

Stomatologi au aparut relativ recent. Înapoi în secolul al 19-lea pentru a trage dintii rau a fost responsabilitatea unui coafor convențional.

În intestinele noastre se nasc, trăiesc și mor de milioane de bacterii. Ele pot fi văzute doar la o mărire de mare, dar dacă vin împreună, ar fi plasat într-o ceașcă de cafea regulat.

Cu vizita regulat sansa solar de a dezvolta cancer de piele creste cu 60%.

Dacă zâmbetul doar de două ori pe zi - poate scădea tensiunea arterială și reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Cele mai multe femei sunt capabili de a obține mai multă plăcere de contemplarea corpului ei frumos în oglindă, decât sexul. Deci, femeile, să depună eforturi pentru armonie.

creierul uman este de aproximativ 2% în greutate din masa corporală totală, dar consumă aproximativ 20% oxigen care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman este foarte sensibile la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Cuvântul de gura vs Internet: alege cel mai rapid și cel mai convenabil mod de a scrie la doctor

Ritmul unei metropole mare, lucra târziu în noapte și o lipsă cronică de timp - toate acestea determină amprenta asupra stării sănătății noastre. Uneori, chiar nekog.