În urină pisica cu sânge care face proprietarul

În urină pisica cu sânge care face proprietarul

Hematuria - un simptom care necesită diagnostic și tratament imediat. Proprietarii care observa problema și pune o întrebare pe Internet: „Urina pisica cu sânge, ce să facă, cum să trateze“ - a pierde timp prețios. Nu avem nevoie de a pune întrebări, și să ia urgent animalul la clinica pentru diagnostic, pentru că timpul a fost pierdut.Ce este hematuria?

În cazul în care urina pisica cu sânge sau cu cheaguri sale - nu este doar un simptom alarmant, acesta este un SOS, deoarece acesta este un semn de hemoragie sau necroză a țesutului viscerala (de obicei rinichi sau vezica urinara). Uneori, procesul se execută astfel încât să nu se poate face nimic.

În urină pisica cu sânge care face proprietarul

Hematuriei pisica

Cheagurile sau incluziuni vizibile cu ochiul liber, precum și simptome care insotesc boala, care apar mult mai devreme decât schimbări în compoziția urinei.

Patologie poate fi văzut înainte. Pisicile urina este în mod normal, clar, luminos și fără impurități, urina cu sange are o culoare mai închisă (maro sau roșu), care permite de a suspecta hematurie și să facă o analiză clinică simplă.

În cazuri rare, culoarea roșiatică a urinei poate fi normal - în cazul în care animalul mănâncă legume roșu (sfecla sau morcovi). trata neobișnuit pentru pisici, dar se întâmplă uneori. Cu toate acestea, la cea mai mică suspiciune ar trebui sa se testeze - și totul va cădea în loc.

Cauzele hematurie

Cel mai adesea caracteristic simptom al oricărei patologii organelor urogenitale patogeneza și etiologia infectiei, boli sistemice, tumori, infestările helmintice, traumatisme, chimice și intoxicații alimentare, însoțite de disfuncție renală. Hematuria - este principala caracteristică a ambelor leziuni primare și secundare ale acestor organe. De asemenea, hematuria poate fi un semn de tumori maligne de decay la orice site.

simptomele asociate

Hematuria nu se produce dintr-o dată - este un proces lung și treptat. De obicei, apar primele alte simptome caracteristice ale bolii, care a cauzat modificări ale compoziției urinei.

Cel mai adesea cu mult înainte de debutul simptomelor grave s-ar putea observa că:

 • pisica a devenit nelinistit sau lent;
 • poftei de mâncare sau a crescut de sete;
 • pronunțată sensibilitate locală la nivelul bazinului si abdomenului;
 • urinare dureroasa;
 • pot dezvolta incontinenta urinara.


Fiecare dintre aceste simptome de la sine - o ocazie de a vizita clinica pentru scopul examinării. Numai în acest mod va fi posibil pentru a diagnostica o boala grava inainte de simptome apar periculoase.

Colecta material pentru analiză

În cazul în care urina sau sângele unei pisici cred că doar culoarea sa schimbat, este necesar să se facă analiza. Materialul pentru acest lucru este ușor de asamblat de unul singur acasă. Din tava nevoie pentru a elimina de umplere se spală bine grila tavă și capac. Apoi, se colectează urina într-un recipient steril curat și transporta un medic.

Uneori procesul este prea urinare dureroasa, sau pisica este foarte timid - și este imposibil de a colecta materialul. În acest caz, avem nevoie de cateterism, dar nu va fi un medic în clinică sau atunci când apelați acasă.

prim-ajutor

Dacă pisica a fost găsit în urină de sânge, dar din anumite motive, nu este posibil de a livra un animal bolnav la medic imediat, ceva ce se poate face singur:

 • în orice moment, puteți elimina spasmele dureroase folosind Drotaverinum baralgina sau intramuscular;
 • ca antiseptic poate fi utilizat furadonin;
 • la examinarea de către un medic nu doare bulioane de rădăcină de pătrunjel și ienupăr are efecte antiseptice și anti-inflamatorii;
 • Pisoi asigura confortul pacientului si caldura. Este deosebit de important pentru a proteja animalul de proiecte;
 • asigura dieta care economisesc: piure și alimente ușor de digerat. Uneori poate ține chiar și pisica foame zi sau două, în cazul în care acesta nu are pofta de mancare. Dar apa trebuie să fie proaspete și în cantitate suficientă.
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Ce temperatura ar trebui să fie pisica este normal
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  De ce exista cataracta la pisici?
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Rahitismul la pisici, simptome și tratament
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  De ce să devină un al treilea pleoapei proeminent al unei pisici, cauzele bolii si tratamentul acesteia
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Acnee la pisici, animale de companie, tratament la domiciliu
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Gingivita la pisici, care au nevoie de tratament
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Diabetul zaharat la pisici, tipuri, diagnostic și tratament
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  Anemia sau anemie la pisici
 • În urină pisica cu sânge care face proprietarul
  insuficiență renală acută, pisici, proprietarul acționează pentru a salva animalele