Individuale și societate, interacțiune și influență SUPERCONSCIENCE

Individ și societate. De ce întotdeauna aceste cuvinte sunt în continuare? Caracteristicile personale sunt întotdeauna menționate la un anumit set de proprietăți individuale, care sunt utile pentru societate și societate, prin urmare, recunoscute. Încercați să nu pentru a apela o persoană un Robinson singur. Toată lumea este utilizat legat de conceptul de individ și societate, individul în societate. Un singuratic, inotat peste strâmtoarea, și a trăit timp de mai mulți ani și păstrat mintea luminoase și sănătatea - nu este o persoană.Desigur, pentru majoritatea oamenilor le place este inacceptabilă, iar toate vor fi luate în considerare personalitatea umană care a atins un oarecare succes în proprietățile sau calitățile care sunt relevante pentru fiecare societate în parte.

Noi considerăm ca un individ a oricărei persoane, fără deosebire de sex, vârstă și rasă. Individuală în societate - este gradul de dezvoltare a conștiinței, mintea, intelectul, calitățile fizice și psihologice, precum și proprietățile individului și capacitatea de a interacționa productiv cu societatea înconjurătoare. Desigur, că acești factori au și nivelul de dezvoltare a societății.

Fie că poziția unei persoane cu privire la importanța societății? Bineînțeles! În ceea ce privește societatea o persoană poate fi un consumator, creator sau distrugator. Consumatorilor - nu are nimic de-a face cu persoana pentru mine. Acesta este un șurub obișnuit sau berbec din turmă. opinie sau acțiunile sale au un efect redus asupra societății sau asupra vieții altor persoane. La rândul său, poziția individului - afectează în mod direct viața persoanelor din jurul lui. Cu cât nivelul de dezvoltare al persoanei, cu atât gradul de influență.

Personalitate începe să se formeze înainte de nașterea sa, în uter, în formarea personalității va avea o influență în această perioadă, ce fel de muzica va asculta la mama mea, ce să mănânce și cum să se comporte. Toate procesele care au loc în timpul sarcinii, au un impact direct asupra emoțiile mamei, și compoziția chimică a sângelui, rezultat kA și procesele metabolice din interiorul fructului, și, ca urmare, și formarea psihicului său viitor.

Se pare că afirmația că formarea personalității începe cu nașterea - greșit. Omul deja la momentul nașterii are un anumit set de bază, care se schimbă sau se dezvoltă în cursul vieții.

Ereditatea are, de asemenea, o anumită influență asupra formării individuale, în acest caz, a pus calitățile și caracteristicile fizice ale sistemului nervos. În cazul în care aceeași crește și educa un copil născut în familia africani care trăiesc în natură sau africani care trăiesc în Statele Unite pentru mai multe generații, atunci vom vedea o manifestare diferită a calităților necesare pentru supraviețuire. Acestea vor fi diferite, și simțul mirosului, iar viteza de reacție și susceptibilitatea la influențe externe, sistemul imunitar diferit și așa mai departe.Aceste proprietăți pe care societatea le consideră proprietăți importante și dorite ale individului - se produce treptat, în măsură mai mare sau mai mică, la om, ca răspuns la un stimul extern.

Destul de ciudat, societatea în orice mod subestimează proprietățile și calitățile persoanei, în schimbul recunoașterii de turma. Pentru a obține încurajare de la un profesor într-un copil de grădiniță va sta în liniște și să asculte. Este proprietatea persoanei?

Recent, am realizat cu soția sa (chiar înainte de a scrie articolul) se certau cu privire la proprietățile individuale și lista lor. A venit la lista sa scurtă de patru elemente. Personalitate - este cel care este capabil să conducă (leadership), are propria sa opinie, este capabil de auto-învățare, auto-suficient. Orice altceva poate fi introdus într-unul dintre aceste elemente. dezvoltarea personală implică o creștere constantă a cererilor pe ei înșiși, și pentru a îndeplini aceste cerințe în creștere.

Nivelul de dezvoltare al persoanei poate fi estimat nivelul nevoilor de dezvoltare și nivelul de responsabilitate. Cel mai scăzut nivel de responsabilitate înseamnă numai propriile lor nevoi meschine și materialiste. Următorul pas ar putea fi responsabil pentru familie, intrare, casa, strada, orașul, țara, planeta. Este posibil ca exista individuale, pentru care nivelul de responsabilitate este chiar mai mare sau mai mare.

Nivelul de dezvoltare a persoanei, determinată de gradul de capacitatea de a acționa. Ideile globale, deciziile și acțiunile - cu cât nivelul de dezvoltare a individului. Pentru a vedea sau pentru a înțelege nivelul de dezvoltare al persoanei suficient pentru a asculta ceea ce spune persoana sau gândește. oamenii primitivi se gândesc doar la stomac sau bunuri de uz casnic mici.

Gradul de dezvoltare al persoanei poate fi estimată în mod indirect prin capacitatea de a se adapta la mediu sau societate. Această persoană este în măsură să se simtă acasă, în orice loc și în nici un caz, menținând în același timp capacitatea de interacțiune adecvată cu mediul și circumstanțele.

abilitatea unui individ de a menține proprietățile și caracteristicile sale în toate condițiile - poate fi uluitoare. Acești oameni reușesc să mențină cel puțin în parte obiceiurile lor oriunde în lume. Ei pot bărbieri în tranșee sub foc, care transportă un volum de poezii preferate într-un rucsac aglomerat, sau au alte ciudățenii că celălalt este neclar.

Omul - o persoană care găsește în fiecare zi ce trece posibilitatea de auto-dezvoltare, chiar și atunci când sunt supuse la locul de muncă cel mai urât, sau de a fi în locurile de detenție. Hodorkovski reușește în închisoare pentru a scrie o carte, pentru a primi o diplomă în drept. Este acest lucru nu este un exemplu al nivelului ridicat de dezvoltare a individului?

Dezvoltarea individului crește cererile pe ei înșiși și pe alții. În cazul în care mediul exercită o presiune nejustificată, o persoană rămâne întotdeauna coerentă chiar și în condiții de stres pentru o lungă perioadă de timp. Personalitatea este mereu în căutarea pentru cauzele eșecului lor în sine. În același timp, se poate face în mod adecvat decizii și arată perseverență, și chiar cruzime în atingerea scopurilor lor. În același timp, un bun prieten de-al meu, deși este liderul întreprinderii, reușește să picteze o imagine foarte bună, și a păstrat un sentiment de frumusețe, eu, din păcate, a pierdut parțial.

personalitate dezvoltată - are întotdeauna un simț al umorului (deși este de multe ori un fel), și o mulțime de zâmbete, în ciuda impactului societății.

Dezvoltarea cu succes a personalitatii tale!