Măsurarea zahărului din sânge, folosind un glucometru

Diabetul zaharat este caracterizat prin funcția de organism afectarea sistemului endocrin, la care contrastul îmbunătățit sau întârziat producția de insulină. Insulina este în mod normal implicat in asimilarea glucozei de către organism. Glucoză, la rândul său, este destul de importantă și componentă necesară. Când excesul de glucoza in curs de dezvoltare leziuni renale, perturbarea sistemului nervos și fragilitatea vasculară. Prin urmare, este important să se monitorizeze nivelul și timp pentru a trata orice abatere de la norma.specii de diabet

Hiperglicemia - este de a crește nivelul de glucoză în sânge de om. Cauza principală a hiperglicemiei - o lipsă de insulină. Hipoglicemia - o scădere a nivelului de glucoză din sânge. Este un semn de boli de ficat sau prezența tumorii în organism. Toate aceste condiții pot duce la orbire, tulburări vizuale, cangrenă, infecții ale pielii, senzație de amorțeală la nivelul extremităților. In aceasta glucoza nu este utilizat pentru a asigura viața organismului și merge direct în fluxul sanguin.

Persoanele care suferă de o astfel de boli cum ar fi diabetul zaharat, ar trebui să monitorizeze periodic nivelul de zahăr din sânge, să ia examenele medicale necesare, etc. Pacienților ar putea verifica glicemia dumneavoastră nu chiar parasirea de a folosi astfel de ajutoare de origine ca contoarele de glucoză din sânge. Un astfel de dispozitiv sau aparat poate păstra întotdeauna să vă și analiza în orice moment și în orice loc.

glucometru portabil

Măsurarea metru de glucoză zahăr din sânge într-o mare măsură, face viața mai ușoară pentru persoanele cu diabet zaharat. Orice altă metodă durează mult mai mult timp și au unele dezavantaje. Deci, determinarea metodelor de glucoză standard de laborator efectuate de mai multe ori mai lent decât cu ajutorul unor dispozitive speciale. Contorul portabil este un dispozitiv pentru a controla cantitatea de glucoză în fluidele corporale. Contorul determină agravarea stării pacientului într-o chestiune de secunde (de la 8 la 40 de secunde). Este extrem de ușor de utilizat și poate fi aplicat la domiciliu.

Indicațiile contorului trebuie verificate aproximativ de trei ori pe zi. Cu toate că aceste cifre sunt considerate a fi strict individuală și pot varia în funcție de pacient.

glucometru contac este de mai multe tipuri:

1) electrochimică contor de glucoza din sange;

2) un contor fotometric;

3) Raman metru.

Măsurarea zahărului din sânge, folosind un glucometru
glucometru fotometric considerate instrumente învechite și utilizate în prezent extrem de rare. Pentru a determina nivelul de glucoză folosind sânge capilar, este aplicat benzilor de testare speciale. După aceea, ea își schimbă culoarea și afișează rezultatul.

Raman glucometru determină nivelul de zahăr din sânge folosind construit în aparatul cu laser, care produce scanarea pielii. Un astfel de dispozitiv până în prezent este o lucrare în curs de desfășurare, dar va fi în curând disponibile pentru uz general.

În plus, există, de asemenea, un glucometru vorbesc. Este potrivit pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau orb, care are diabet. Pe benzile de test metru pentru nevăzători sunt puse coduri speciale în Braille. Și poate fi atașat la lansete sterile metru. Costul unui astfel de dispozitiv este un pic mai mare decât contoarele standard de glucoza din sange, dar ele sunt foarte potrivite pentru persoanele cu probleme viziune și de a facilita în mod semnificativ diagnosticul lor.Un contor de glucoza din sange non-invazive este un dispozitiv standard pentru determinarea nivelului de glucoză în plasma sanguină. Principiul de funcționare a contorului se bazează pe radiații infraroșii. In regiunea urechii (ureche lobe) clema atașată, care prin intermediul unor scanări grinzi și transmite informația la contor. Acest dispozitiv este numit un contor fără contact. Pentru el, nu este nevoie să achiziționeze orice benzi de testare, ace sau lansete speciale Glucoză. El are o eroare de numai 15%, ceea ce este destul de scăzut în comparație cu alte dispozitive. Când atașat la acesta o unitate de contor special poate da un semnal în caz de comă diabetică pacient medical sau reducerea bruscă a nivelului glucozei.

  • pentru persoanele in varsta cu diabet zaharat;
  • pentru persoanele sanatoase;
  • pentru persoanele de vârstă medie cu diabet zaharat.

Cum se măsoară nivelul de glucoză?

Pentru a măsura nivelul de zahăr din sânge, folosind un glucometru nevoie de alcool, benzi speciale de testare, stick pentru a perfora pielea, lână și contorul în sine.

1) Este necesar să se spele bine și uscați mâinile. Se prepară alcool și un tampon de bumbac.

2) este apoi aplicat pe piele pentru un mâner puncție și reglare în prealabil tensiunea arcului.

3) Apoi, a pus în dispozitivul de testare benzi, atunci acesta va fi pornit.

4) cu un tampon de vată înmuiat în alcool pentru a șterge degetul și puncție stiloul.

5) La o picătură de sânge este necesar să se aplice un sector bandă test (de lucru). Sectorul de lucru ar trebui să fie umplut complet.

6) Când sângele curgea, este necesar să se repete procedura din nou.

7) După câteva secunde pe ecranul contorului va fi văzut rezultatul. Puteți trage apoi afară banda de testare, iar dispozitivul va opri de unul singur.

Se determină nivelul de glucoză este cel mai bine în dimineața pe stomacul gol sau doar pe stomacul gol. răspuns postprandial pot fi inexacte.

Nu uita termenul de valabilitate de benzi de testare. Acestea sunt stocate în mod necesar într-un loc uscat, la temperatura camerei. benzi de test va da un inapți răspuns greșit și nu va ajuta în timp pentru a dezvălui deteriorarea pacientului.

Pentru pacienții dependenți de insulină de testare se efectuează înainte de fiecare injectare a insulinei. Pierce este cel mai bine pielea de pe degetele de la tampoane laterale, deoarece acest loc este considerat a fi mai puțin dureros decât celălalt. Mâinile în același timp, ar trebui să fie uscat și curat. Este necesar să se schimbe în mod constant poziția de a puncție pielea. Nu puteți utiliza o altă Glucoză lansete.

Ia-o bandă de test poate doar imediat înainte de procedura de măsurare de zahăr din sânge. Codul benzii de testare și contorul trebuie să fie identice. Nu te prea adânc pentru a străpunge pielea pentru a evita deteriorarea materialului. Prea mare o picătură de sânge poate denatura rezultatul, prin urmare, nu ar trebui să fie în mod special să-l stoarce sau drop la banda de testare mai mult decât este necesar.

Frecvența de măsurare a zahărului din sânge

Măsurarea zahărului din sânge, folosind un glucometru
In cazul diabetului zaharat de tip 1 au nevoie pentru a masura de glucoza de mai multe ori pe zi, înainte de mese, după și înainte de culcare. In cazul diabetului zaharat de tip 2, glucoza se măsoară de mai multe ori pe săptămână, la momente diferite (dimineața, seara, zi). Persoanele sănătoase ar trebui să măsoare glicemia dumneavoastră cu privire la o dată pe lună și în diferite momente ale zilei. Diabeticii măsurată în plus glucoză în sânge, în cazurile în care există încălcări ale regimului general al zilei.

Rezultatul măsurătorii poate fi afectat codul nepotrivire de metru și benzi de testare, mâinile prost spălate, piele lipicioasă, o cantitate mare de sânge, o masă timpurie, etc.

Eroarea în dispozitivul de măsurare a glucozei este de aproximativ 20%. Dacă măsurăm zahărul în dispozitive diferite, rezultatul va fi în mod corespunzător diferite. De asemenea, unele erori pot apărea atunci când defecte ale aparatului sau defecțiunea acestuia. Uneori, un răspuns greșit poate furniza benzi de testare pentru contorul. Aceasta depinde de compoziția benzilor de reactiv.

Cum de a alege un contor de glucoza din sange?

Atunci când cumpără un metru ar trebui să ia în considerare costul, dimensiunea, cantitatea de memorie, performanță și alți parametri. Asigurați-vă că pentru a lua în considerare forma de diabet zaharat, deoarece diferitele stări pot fi folosite ușor diferite glucometre. Pentru diabetici al doilea tip de dispozitive adecvate, care pot fi utilizate atât acasă, cât și în spital sau în orice alt loc. In primul tip de diabet, trebuie să utilizați contorul de mai multe ori, și, astfel, costurile vor fi mai mari. Rugați să calculeze cât de mult bani în fiecare lună va merge la achiziționarea de benzi de testare speciale și ace pentru contor.