Norma indicatorilor de zahăr din sânge, masa, abaterea

În diabetul zaharat de indicarea cantității de zahăr din sânge este cheia. Organism - un sistem complex de autoreglare, care oferă un indicator al glucozei din sânge (ca sursă primară de energie), astfel încât îi lipsea toate țesuturile și organele. Dar, în același timp, nu ar trebui să iasă în evidență din organism în urină. Va ajuta să înțelegeți ce rata de zahăr din sânge, masa, care va fi util pentru diabetici și oameni sănătoși.Care este rata de zahăr în sânge

glucoză din sânge normal - de la 3,3 la 5,5 milimoli per litru. Figura mai mare decât 5.5 - este pre-diabet. Desigur, aceste niveluri de glucoză sunt măsurate înainte de micul dejun. În cazul în care pacientul înainte de măsurarea zahărului din sânge pentru a mânca, numere de glucoză schimba în mod dramatic.

Norma indicatorilor de zahăr din sânge, masa, abaterea

Când prediabet cantitatea de zahăr variază 5.5-7 mmol. Nivelul de zahăr de la 7 la 11 mmol per litru după o masă - este, de asemenea, indicatori de prediabet. Dar toți indicatorii, cele de mai sus - acesta este un semn de diabet zaharat de tip II.

La rândul său, indicele de zahăr mai mic, sub 3,3 milimoli pe litru de sânge indică dezvoltarea de hipoglicemie.

Numărul de glucoza jeun

mai mult de 55 mmol / l

hiperglicemie ușoară simptom principal - este crescut de sete. Cu toate acestea, atunci când cu siguranță crește în continuare dezvolta simptome de hiperglicemie - tensiunea arterială scade, și corpilor cetonici în sânge crește. Creșterea bruscă a numărului de corpi cetonici în organism duce la deshidratare severă.

 • indiferenta pacientului la tot ce se întâmplă;
 • confuzie (această condiție extremă - lipsa oricărei reacții la stimuli);
 • uscăciune și temperatură crescută a pielii;
 • respirație acetonă puternică;
 • slăbirea pulsului;
 • o tulburare respiratorie (tip Kussmaul).

Citiți, de asemenea, Cum nivel ridicat de colesterol în cursul diabetului zaharat

Odată cu progresia pacientului hiperglicemiei dezvolta cetoacidoză. El a caracterizat prin creșterea glucozei din sânge și a corpilor cetonici. Corpurile cetonici se acumulează în sânge datorită faptului că organismul în sine nu poate furniza energie, și glicogen ca sursă de rezervă de ei relativ mici. Cetoacidoză se referă la condiții de urgență. Următoarele sunt principalele simptome.

Norma indicatorilor de zahăr din sânge, masa, abaterea

Prin creșterea citirile contoarelor de peste 55 mmol pacient dezvolta coma hiperosmolara. O trăsătură caracteristică a bolii - pronunțată deshidratare. Complicațiile coma hiperosmolară - tromboză venoasă profundă, insuficiență renală acută și pancreatită. Mortalitatea în comă ajunge de multe ori 50 la suta.

Cifrele Hipoglicemia și zahăr

Cu toate acestea, un pacient cu diabet zaharat are propria rata țintă de zahăr. La unii pacienți, această rată poate fi mai mare, iar ei au hipoglicemie pot să apară chiar și atunci când zahărul din sânge mai mult de 3,3 milimoli. Sindromul hipoglicemic pas Lumina se dezvolta daca nivelul de glucoza scade mai mult de 0,6 mmol raportat la așa-numita țintă normală. Și la pacienții cu diabet zaharat decompensat rata de zahar poate fi mai mare decât 6-8 mmol, astfel încât hipoglicemia se dezvolta mult mai mult.Simptomele cele mai caracteristice ale hipoglicemiei sunt:

 • iritabilitate;
 • transpirație excesivă;
 • slăbiciune;
 • tremuratul mâinilor;
 • amețeli și slăbiciune musculară;
 • vedere încețoșată și afectată;
 • greață;
 • un puternic sentiment de foame;
 • amorțeli ale extremităților.

În orice caz, pacientul trebuie să ia produsele alimentare în cazul în care au existat semne de scădere a glicemiei. Simptomele hipoglicemiei sunt amplificate daca rata metru scade sub 2.2 milimoli. Odată cu progresia statului se dezvolta în mod inevitabil comei hipoglicemice.

Dacă această cifră este mai mică de 2 mmol, crește riscul de comă semnificativ. semne caracteristice de comă:

 • pierderea conștienței;
 • aspect sudoare rece;
 • Conținutul de umiditate al pielii;
 • culoarea pielii pal;
 • reducerea ratei respiratorii;
 • tulburări de reacție pupilar la lumină.

Primul ajutor pentru pacient este administrat prompt la glucoză. Neapărat trebuie să mănânce ceva dulce. Tratamentul etapa hipoglicemie severa este de obicei realizată în unitatea de terapie intensiva.

Norma indicatorilor de zahăr din sânge, masa, abaterea

Rata de metru și diabetul gestațional

Norma de zahăr în timpul sarcinii - 3,3-5,3 milimoli post. Cu o oră înainte de rata de masă trebuie să fie nu mai mult de 7,7 mM. Inainte de a merge la culcare noaptea și rata sa de a nu mai mult de 6.6. Creșterea numărului de acestea dă naștere pentru a vorbi despre diabet gestațional.

 • peste vârsta de 30 de ani;
 • în cazul în care excesul de greutate;
 • sub ereditate nefavorabile;
 • În cazul în care diabetul gestational au fost diagnosticate in timpul unei sarcini anterioare.

Citește și: Metode de încercare pentru zahăr din sânge

O trăsătură caracteristică a diabetului zaharat gestational zahărului din sânge crește după o masă, mai degrabă decât pe stomacul gol. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că o astfel de diabet este mai puțin sigură. În diabetul gestațional prezintă un risc crescut de complicații este la făt. În al treilea trimestru de sarcină, poate fi greu pentru a pune pe greutate, care provoacă complicații la naștere. În astfel de cazuri, medicul decide nastere prematura.

Norma indicatorilor de zahăr din sânge, masa, abaterea

Cum de a atinge un indice normal al zahărului

In diabetul zaharat rata de glucoză în sânge este foarte important. În creștere pe termen lung a performanței ingroasa metru sânge. Acesta începe mult mai lent pentru a trece prin vasele de sange mici. La rândul său, acest lucru duce la malnutriție tuturor țesuturilor corpului uman.

Pentru a preveni astfel de simptome neplăcute, este necesar să se monitorizeze respectarea permanentă cu zahărul din sânge normal. Există mai multe moduri.

Primul și cel mai sigur mod - este, desigur, un regim alimentar echilibrat. Nu trebuie să uităm despre monitorizarea constantă a nivelului de glucoză din sânge. Mesele trebuie să conțină cât mai puțin carbohidrați ușor digerabili, de a promova dezvoltarea glucozei din sânge.

Desigur, rata de nivelul zaharului din sange in diabetul zaharat poate varia destul de mult. În mod ideal, ar trebui să ne străduim să ne asigurăm că nivelul de zahăr din sânge nu depășește 5,5 mm. Dar, în practică, atinge foarte dificilă.

Prin urmare, opiniile medicilor sunt de acord că pacientul ar putea menține glucoza în intervalul 4-10 milimoli. Numai în acest fel organismul nu se va dezvolta complicații serioase.

Firește, toți pacienții trebuie să aibă la domiciliu și contorul regulat pentru a măsura cât de mult timp trebuie să faceți, spuneți medicului.

Cum se măsoară zahărul

În conformitate cu practica standard pentru măsurarea glucozei din sânge, postul este necesar. Cu toate acestea, această metodă are unele dezavantaje.

 1. De fiecare dată performanța va fi diferită în măsurarea zahărului;
 2. La trezire, nivelul poate fi ridicat, dar mai aproape de norma;
 3. O persoană poate fi o lungă perioadă de timp valori mari ale glicemiei, dar în anumite situații poate cădea. Măsurarea exact la acest punct va arăta că aveți o regulă și de a crea iluzia de prosperitate.

Prin urmare, multi medici recomanda sa doneze sange pentru așa-numita hemoglobinei glicozilate. Se afișează valorile glucozei din sânge pe o perioadă lungă de timp. Acest nivel nu depinde de momentul zilei, activitatea fizică anterioară sau nivelul emoțional al unui diabetic. O astfel de analiză se face, de regulă, o dată timp de patru luni.

Astfel, norma fiziologică de zahăr în diabet poate varia foarte mult. În fiecare caz, pacientul trebuie să păstreze un ochi pe astfel de indicatori și să nu le permită ridică. Apoi, riscul de complicații va fi mult mai mici.