Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

După cum sa dovedit, sistem de Privat24 care sperie pierdere ucraineni, ușor pentru a comuta la platforma de găzduire internă

După naționalizare Privat multe îngrijorat cu privire la întrebarea de ce se va întâmpla cu cele mai comune în on-line banking sistem Privat24 Ucraina. „Heart“, care, așa cum a apărut, este în străinătate și nu este supusă ucraineni. Și asta e în regulă! În ciuda faptului că sistemul de operare este deservit de servicii bancare pe „nor» serviciul Corezoid, care este deținută de SUA Corporation Middleware Inc. sistemul poate fi ușor transferat la orice serviciu similar în Ucraina. Lor zece - clienții nu într-adevăr, chiar observați. Ar trebui să vă faceți griji cu privire la celelalte - date cu caracter personal și informații cu privire la tranzacțiile financiare Privat24 „live“ pe serverele aflate sub jurisdicția SUA. Țările ale căror control financiar - furtuna întreaga lume financiară.Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

Valeria Gontareva - șef al BNU

Nivelul de anxietate - 24

Primele declarații tentativa de sistemul de Internet Banking BNU Valerie Gontareva relativ Privat24 Privatbank Facilități de fapt naționalizate, au semănat anxietate printre ucraineni. „În ceea ce privește“ sistemul Privat24“, acum echipa BNU și Fondul de garantare, mai mult de 100 de persoane, situat în biroul central al Privatbank în Dnipro. Și dreptul de proprietate asupra tuturor software-ului, toate software-ul pe toate activele fixe ale băncii, vom stabili unde „- a spus Gontareva.

Ministrul Finanțelor, Aleksandr Danilyuk a făcut anumite „Privat24 - o componentă importantă a Băncii. Toate aspectele juridice vor fi stabilite în cursul transmisiei. Acum, sistemul funcționează. După aspectul de audit. În acest moment, software-ul de software bancar - sub control de stat "- a declarat Danyluk în" Left Bank "de pe canalul" 24“.

Unde sunt banii care trăiesc în afara „nor“ altor oameni

Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

Aleksandr Vityaz, Președinte adjunct, șef al Centrului pentru e-business Privat, Corezoid cap // Foto: Forbes

Președinte al Consiliului naționalizat Privatbank Alexander Shlapak încrezător că schimbarea proprietarului instituției financiare nu va afecta funcționarea serviciului de plăți electronice. „Se va lucra la toate în acest nici o îndoială. Vom negocia cu cei care au dreptul de proprietate asupra acestui produs. Nu există nici o îndoială: am semnat contracte pe termen lung, iar dacă dorim să-și îndeplinească obligațiile, produsul nu se întâmplă nicăieri. Se va lucra în mod necesar Privatbank „- a spus el, la rândul său Shlapak.Potrivit lui, noua conducere a băncii a părăsit locul de muncă toate specialiști IT, care au fost implicați în dezvoltarea și susținerea unor soluții tehnologice în domeniul plăților electronice.

Ce Privat24 este construit pe „platforma Corezoid nor», care este deținută de American Middleware Inc - acest lucru este normal. Această practică este folosită destul de frecvent, spun specialiști IT. „Antreprenorii, temându-se de atacuri asupra activității lor, care este adesea însoțită de confiscarea de servere, afișa toate informațiile în străinătate. Cu toate acestea, în cazul Privat24 este ceea ce ar trebui să intereseze clienții: legalitatea informatiilor despre clienti pentru a plasa pe serverele străine? În general, dacă pentru a oferi utilizatorilor consimțământul pentru retragerea datelor lor cu caracter personal în afara Ucrainei? Eu cred că această întrebare trebuie să fie ridicate, deoarece este important“, - spune Vladimir DAC, director tehnic al IT-companii din Ucraina SHALB.

Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

Nimeni cu excepția Privatbank?

Rețineți că sistemul de internet banking Privat24 astfel, sunt practic în fiecare bancă din Ucraina.

  • Privat (cu o fracție de 46%),
  • Oschadbank (31%)
  • Aval (6%)
  • Ukrsibbank (3%)
  • PUMB (3%).

Prin urmare, fiecare dintre aceste bănci operează propriul sistem de plată electronică, care are potențialul (stres!) Poate deveni un substitut pentru clienții nemulțumiți Privatbank.

Ukrinform adresată tuturor agențiilor de mai sus cu o singură întrebare: ce platforme (interne sau externe) nu funcționează?

Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

Deoarece serviciul de presă a raportat, sistemul de servicii on-line Oschad 24/7 ruleaza pe platforma Oracle tehnologie. Dezvoltator "Oschad 24/7" este compania Openway, găzduire să satisfacă Datagroup (ucraineană companie. - nn). „Funcțională“ Oschad 24/7 „sa extins considerabil în ultimii ani și continuă să Oschadbank să o completeze cu noi caracteristici și servicii,“ - lăudat bancherii.

Serviciul de presă al FUIB la o solicitare cu privire la FUIB-on-line nu a răspuns. Sperăm temporar.

Apropo, astăzi a devenit cunoscut faptul că noul director al IT-Privat în loc Dmitry Dubilet de fapt, „părintele fondator“ Privat24, numit Alexander Drelinga al Raiffeisen Bank Aval.

Ia-o nouă Privat24

Ukrinform a cerut, de asemenea, „oameni de IT“, cât de dificil este de a transfera sistemul Privat24 la un alt hosting, de a crea un nou sistem de la zero, similară în calitate și la scară. Vom primi un răspuns simplu. „Privat24 - este cu siguranță serviciu suficient de puternic. Dar nu este YouTube și Google. Sau se pot construi un astfel de sistem (pentru a cumpăra echipamente și începe server), sau contactați ucraineană companii de hosting și pentru a transfera date la Privata24“, - a spus Vladimir DAC.

Nu la fel de privat24 „înfricoșător“, așa cum este pictat

Vladimir Catch - director tehnic al unei companii IT SHALB

Miroslav Liskovich Oksana Polishchuk, Kiev.