papilomavirus uman (HPV), tratamentul infectiei, simptomele și cauzele verucilor

Papiloma (papila - mamelonul (limba latină) + ZMO -. Tumora (greacă)) - excrescente papilare pe piele și membranele mucoase.

papiloma virus deosebit de remarcat cauzate de oncogen cu risc ridicat (HPV 16,18, 45, 56 tipuri). Pacienții (femei și bărbați), care au identificat cel puțin unul dintre aceste tipuri de HPV, care au nevoie de tratament nu numai, dar, de asemenea, în monitorizarea ulterioară de către un medic.Cauzali agent - virusul papilloma uman. Există aproximativ 100 de tipuri de virus. Unele dintre ele sunt mai susceptibile de a provoca defectarea tractului urogenital, în timp ce altele afecteaza pielea.

papiloma Sursa - pacientul sau purtătorul virusului. Papiloma poate fi nu numai pe piele și membranele mucoase ale tractului urogenital, virusul poate circula in urina, sperma si saliva. În prezența virusului activ în salivă transferul poate fi de uz casnic prin (kissing).

„Poarta intrare“ de infecție - piele și mucoase microtrauma (abraziuni, zgârieturi sau crăpături).

Localizare. negenitalnaya (nazofaringe, cavitatea orală, sinusuri paranazale, corzile vocale), organe ale tractului urinar (uretra, uretere, vezica urinară, pelvis renal), organele genitale (femei: a organelor genitale externe, vestibulul vaginului, perineu, regiunea perianal mucoaselor si colului uterin, capul penisului, stratul interior al prepuțului, Fisura coronale, frenulul, trunchiul penisului, scrot, pielea inghinal, pubis, perineu, regiunea perianal) meat în muzhchi: la barbati, uretra, pubis, vagin - cel putin afectate în 20-24% din cazuri.

infecția cu HPV

 • Practic, toate cazurile de cancer de col uterin,
 • aproximativ 50% din alte cancere anogenitale
 • mai multe varietăți de tumori maligne ale tractului respirator superior și piele.

Studiile epidemiologice indica faptul ca papilomavirusul uman leziunile cervicale apar la 20-46% dintre femeile care fac sex. Cu aceeași frecvență nu poate identifica leziuni ale tractului genital inferior la bărbați activi sexual.

Când infecția cu HPV sexuală infecție de multe ori duce la dezvoltarea de veruci anogenitale, care sunt sub forma clasică de veruci genitale. de obicei, cauzate de HPV tipurile 6 și 11. In general, cel puțin 35 de tipuri de papilomavirus uman (16,18 etc.) Induce displazie si cancer al organelor genitale (nivelul colului uterin, vulva, vagin, penis), laringe și anus. vârf genital frecvența infecției la vârsta de 18-25 ani-cea mai mare activitate sexuală. Dupa 30 de ani de virus de frecvență de detectare scade, dar creste in mod semnificativ frecventa displazia si cancerul de col uterin, frecvența ultimului vârf în 45 de ani.

Caracteristici importante epidemiologice ale infecției sunt prezența bolii subclinice și lungă perioadă de incubație (de la câteva luni la câțiva ani), ceea ce complică foarte mult diagnosticul și tratamentul acesteia.

Acum se dovedește că virusul papilloma uman este oncogene, și diferă în gradul de tumorigen. Distinge virusurile joase (6,11,42,43,44), mediu (31,33,35,51,52,58) și ridicat (16,18, 45, 56), riscul de cancer. Un pacient poate fi de mai multe tipuri de HPV simultan.

replicarea ADN-ului Papillomavirus apare numai în celulele bazale (profunde) strat de piele și membrane mucoase, totuși tratamente care vizează înlăturarea cornos, ineficiente și însoțite de boala recurente. Celulele infectate ale stratului bazal servi ca o sursă constantă de infecție emergente celulele epiteliale.

Cauzele veruci

HPV ADN-ul poate fi inactiv funcțional și activat sub influența:

 • fumat
 • tulburări hormonale,
 • concomitentă ITS, și, mai presus de toate, herpes genital, care este agentul cauzal al HSV-2.

Infecția organelor genitale se produce în prezența Microtrauma zona genitală (traumatisme mecanice, bacteriene micro-deteriorărilor, etc.), trebuie amintit că rezervorul poate servi ca uretra, sperma si secretia de prostata.Perioada de incubare pentru veruci genitale, de obicei, variază de la câteva luni la câțiva ani, majoritatea infecțiilor sunt subclinice. Progresia risc ridicat de infecție în displazia pielii și carcinom in situ are loc, de obicei, în perioada cuprinsă între 5 și 30 de ani și rareori într-o perioadă care nu depășește 1 an, infecția cu HPV a organelor genitale este adesea multifocală și asociat cu mai mult de un tip de virus papiloma uman, precum și alți agenți patogeni ITS în cele mai multe cazuri de infectie cu HPV ramane nediagnosticată. infecție genitală este foarte contagioasă și este dobândită în timpul primelor întâlniri sexuale; infectarea același lucru cu un singur act sexual apare la aproximativ 60% din cazuri. În 65-70% din cazurile de papiloma (condiloamelor) detectate în ambii parteneri sexuali.

Probabilitatea și incidența infecției genitale depinde în mare măsură de comportamentul sexual uman. Riscul crește dacă:

 • debut precoce al activității sexuale,
 • schimbarea frecventă a partenerilor sexuali,
 • homosexuali ca barbatii (incidenta a crescut semnificativ de cancer anal) si la femei.

Cand imunosupresia si diabetul papiloma tind sa fie multiple si se unesc unul cu altul. Atunci când infecția cu papilomavirus uman genitale la o femeie gravidă există un risc ridicat de a deveni infectate copilul in utero sau la nastere. Astfel, infecția cu papilomavirus (HPV 6, 11 și 16, 18 tipuri) pot persista timp de mai mulți ani în celulele membranelor mucoase ale gurii copilului, și cauza papilomatoza juvenilă laringiană. Juvenile papilomatoza laringian se pot dezvolta în prezența veruci genitale materne în istorie, precum și infecția subclinică ei genitale cu HPV. Copiii pot fi purtătoare de tipuri de virus mucocutanate chiar și în absența, la momentul nașterii în tractul genital al mamei.

În această privință, trebuie amintit despre înviorare detectarea virusului în tractul genital al femeilor în timpul sarcinii (afte sarcina), iar atunci când există infecție a fătului.

Există cazuri de papilomatoza laringian, trahee, bronhii la copiii născuți prin cezariană, indicând posibilitatea transplacentar. Acest lucru indică inadecvarea de livrare prin cezariana, a cărui sarcină unică - prevenirea infecției cu virusul nou-născut. transmisie Vnepolovoe de veruci genitale este de asemenea posibil

 • atunci când copiii scăldat în cada de baie cu adulții infectați cu virus,
 • folosind prosoape adulți infectați,
 • în timp ce transmiterea sexuala a infectiei cu HPV la copii.

Astfel, spre deosebire de adulți, copii infectați verucile anogenitale pot apărea în diferite moduri.

manifestare clinică a infecției genitale este însoțită de apariția verucilor genitale (veruci). Lipsa semnelor clinice și histologice în detectarea ADN-ului virusului papiloma uman sugerează infecții latente (asimptomatice).

tratamentul negilor

Faceți o programare

Tratamentul trebuie să fie complete, să includă impactul local pe vatra și numirea unei acțiuni comune a drogurilor. Metoda principală de tratament topic este eliminarea varietății locale a metodelor (mai - vezi „îndepărtarea papiloamelor.“).

Cu toate acestea, este important nu numai pentru a elimina, dar crește, de asemenea rezistenta organismului la virusi. Statutul imun afectează în mod direct severitatea simptomelor de infecție. Prin urmare, pentru un tratament total utilizat antivirale cu spectru larg, imunomodulatori, diverși interferoni și stimulatorii de producție interferon.

În prezent, nu există nici un medicament antiviral pentru distrugerea vizate de HPV. De aceea, de obicei, efectuate tratament complex. O atenție deosebită este atrasă de virusul papiloma cauzate de un potențial oncogen ridicat. În cazul în care o persoană este infectată cu acest tip de virus, este necesar nu numai un tratament, dar, de asemenea, o supraveghere constantă de către un medic.

Pentru fiecare pacient, medicii Centrului nostru de a dezvolta scheme individuale. Nu este nici un secret faptul că mulți pacienți suferă în același timp, două sau mai multe infecții virale. Infectia cu HPV este adesea asociat cu herpes recurente, infecții cu citomegalovirus, predispuse la raceli frecvente. Astfel de combinații pot vorbi de o „pauză“ unele unități de imunitate antivirale.

Prin urmare, în cazul în care infecția cu HPV se recomandă un examen imunologic. În cazul în care analiza este găsită anormală, tratamentul este necesar pentru a restabili parametrii de imunitate.

Este complicat de situația în cazul în care pacientul, în plus față de infecțiile cu HPV sunt Chlamydia. herpes genital. candidoza. Atunci când sunt combinate infecții virale-bacteriene și / sau virale și virale mai susceptibile de a dezvolta complicații ale infecției cu HPV. Prin urmare, în astfel de cazuri cruciale pentru recuperarea pacientului sunt regimuri concepute în mod individual.

Este posibil acum nu numai un tratament, dar, de asemenea, prevenirea infecției. Pentru a preveni infecția poate fi vaccinate. Medicii ei petrec centrul nostru.

Vaccinarea ofera o femei neinfectate anterior o protecție serioasă împotriva unor tipuri de HPV de risc oncogen. Aceste virusuri, de obicei, găsesc întotdeauna în corpul pacienților cu cancer de col uterin si a verucilor genitale. Prin urmare, vaccinarea împotriva HPV este adesea numit „vaccinarea împotriva cancerului de col uterin.“

Vaccinul este injectat în umăr de trei ori în șase luni. Este considerat cel mai potrivit pentru vaccinarea fetelor și femeilor tinere de până la 26 de ani. Vaccinurile sunt fie înainte de primul contact intim, sau la începutul vieții lor sexuale.

Restricții speciale pentru acest vaccin nu este. Este necesar să se respecte numai regulile generale, care iau în considerare în orice vaccinare. Imediat înainte de inoculare se efectuează examen medical. Pacientul nu trebuie sa fie un grave boli cronice si componente intoleranțe vaccin. Experiența arată că vaccinarea împotriva HPV este în general bine tolerat și rareori cauzează efecte adverse.