Partajarea de fișiere pe un computer Windows care rulează pe

Cel mai rapid mod de a partaja anumite elemente - este de a utiliza noul meniu pe partajat pentru. Parametrii afișate depind de fișierul în care accesul este acordat, iar tipul de rețea la care computerul este conectat la - grup de domiciliu, grup de lucru sau domeniu.Partajarea de fișiere și foldere în grup de domiciliu dvs.

 1. Faceți clic dreapta pe elementul pe care doriți să acordați acces și selectați permite partajarea.
 2. Selectați una dintre următoarele opțiuni.
  • Grup de domiciliu (Read) Această opțiune oferă acces la elementele din tot grupul de origine, ci doar să-l deschidă. Membrii Grup de domiciliu nu poate modifica sau șterge elementul.
  • Grup de domiciliu (citire / scriere) Această opțiune oferă acces la elementele din toate Grupul de domiciliu pentru a deschide, edita și șterge.
  • Anumiți utilizatori Această opțiune deschide expertul Partajare fișiere, permițându-vă să selectați utilizatorii individuali pentru a le permite să împartă elemente.

Cu ajutorul anumitor utilizatori pot selecta fișiere expertul de partajare pentru a le permite să partajați fișiere și foldere.

Partajarea de fișiere într-un grup de lucru sau domeniu

 1. Faceți clic dreapta pe elementul pe care doriți să permiteți accesul, selectați Partajare, și pentru a selecta un anumit utilizator.
 2. În expertul, partajarea de fișiere, faceți clic pe săgeata de lângă câmpul de text, selectați un nume din listă, apoi faceți clic pe Adăugare.

Consiliul. Dacă știți deja numele persoanei care trebuie să aibă acces la fișierele, tastați numele partajarea de fișiere expertul, apoi faceți clic pe Add.

 • Dacă meniul „Activare partajare pentru“ nu apare, este posibil să încercați să partajați un fișier care se află în rețea sau în altă parte, nu este acceptat. De asemenea, nu apare dacă este selectat fișierul în folderul personal.
 • Dacă partajarea este activată, protejată prin parolă, utilizatorii care au acces, trebuie să utilizeze un cont și o parolă pentru a vă conecta la computer și acces la elementele partajate. partajarea setărilor, protejate prin parolă, pot fi găsite în panoul de control, setări de partajare complexe. Această funcție este activată în mod implicit.
 • Când încercați să partajați elementele comune în Windows 7 dosare, din meniul „Permiteți accesul la“ opțiune este afișată setări de partajare complexe. Această opțiune deschide Panoul de control, în cazul în care puteți activa sau dezactiva accesul la folderele partajate.

Nu mai permiteți accesul unui fișier sau a unui dosar 1. Faceți clic dreapta pe fișier pentru care accesul este necesar pentru a opri, selectați Partajare și selectați Niciuna.

Acces la alte computere din grupul de origine

 1. Faceți clic pe butonul Start și selectați un nume de utilizator.
 2. În panoul de navigare (zona din stânga), sub Grup de domiciliu, selectați contul la care doriți să acceseze fișiere.
 3. În lista de fișiere, faceți dublu clic pe biblioteca pe care doriți să o accesați, apoi faceți dublu-clic pe elementul.

Notă. În panoul de navigare nu afișează calculatoarele cu handicap precum și calculatoare în modul adormire sau în modul hibernare.

foldere partajate

Puteți oferi, de asemenea, accesul la fișiere și foldere prin copierea sau mutarea lor într-unul dintre folderele publice Windows 7, cum ar fi „distribuit muzică“ sau „Shared Pictures“. Pentru a le găsi, faceți clic pe Start, faceți clic pe numele de utilizator, apoi faceți clic pe săgeata de lângă Biblioteci pentru a extinde dosarul.

acces total la directoarele partajate este activată în mod implicit (cu excepția acasă de grup).

Activarea și dezactivarea folderele publice partajate

În cazul în care accesul comun la foldere partajate este activat, oricine de pe computer sau de rețea poate accesa aceste dosare. Atunci când este oprit, au acces numai utilizatorilor care au un nume de utilizator și parola contului de calculator.

 • Dacă utilizați un folder comun de pe computer cu alți utilizatori, aceștia pot deschide și vizualiza fișierele care sunt plasate acolo, ele sunt stocate pe computerele proprii. Dacă le acordați permisiunea de a modifica fișiere, orice modificări vor fi afișate în fișierele de pe calculator.
 • Dacă faceți clic pe un folder public sau conținutul său, meniul „Permiteți accesul la“ este afișat, faceți clic pe Setări de partajare complexe. Această opțiune deschide Panoul de control, în cazul în care puteți activa sau dezactiva accesul la folderele partajate.

Include acces la un acces protejat de parolă, pe panoul de control, puteți furniza într-un folder partajat pentru utilizatorii care au un nume de utilizator și parola contului de calculator.

protejat prin parolă Activarea și dezactivarea partajată

 1. Deschideți „Setări de partajare complexe.“
 2. Faceți clic pentru a extinde profilul curent de rețea.
 3. În cota protejată prin parolă, selectați una dintre următoarele opțiuni:
  • Activare partajare, parola-protejat
  • Dezactivați accesul o protejat prin parolă
 4. Faceți clic pe Salvare modificări.

folderele partajate sunt conținute în bibliotecile Windows.

Setări de partajare complexe

În unele locuri din Windows din motive de securitate nu pot oferi în mod direct accesul la elementele cu meniul „Activare partajare pentru.“ De exemplu, aveți posibilitatea să partajați accesul la întreaga C de pe computer (cunoscut sub numele de disc rădăcină) conduce sau foldere de sistem (cum ar fi folderul „Users“ și Windows).

Setări de partajare complexe

 1. Faceți clic dreapta pe unitatea sau folderul, selectați Partajare și selectați Setări avansate pentru a accesa.
 2. În caseta de dialog care apare, faceți clic pe Setări de partajare complexe.
 3. În Setări avansate caseta de dialog Partajare caseta de la accesul la acest dosar.
 4. Pentru a specifica utilizatori sau să modifice permisiunile, faceți clic pe Permisiuni.
 5. Faceți clic pe Adăugare sau eliminare. pentru a adăuga sau elimina utilizatori sau grupuri.
 6. Selectați fiecare utilizator sau grup, selectați permisiunile bifați casetele de care aveți nevoie pentru a oferi un utilizator sau grup specific.
 7. Când ați terminat, faceți clic pe OK.

Notă. Nu poți da acces la rădăcina unității cu un semn dolar după scrisoarea, care a fost posibil în versiunile Windows anterioare Windows Vista. De exemplu, nu puteți acces deschis la rădăcina unității C, ca «C $», dar poate fi pusă la dispoziție ca «C» sau sub orice alt nume.