Somn pernă cum a făcut, de ce, cum de a alege

Cum vrei să perna moale favorit întotdeauna în jurul valorii de avansat când vreau să dorm. De fapt, oamenii sunt atât de obișnuiți cu aceste elemente de zi cu zi, care somnul este asociat doar cu aceste articole de moale. Varietatea de greve perne, puteți alege pentru a se potrivi cu fiecare gust, luând în considerare doar nevoile persoanei. Interesant, există întotdeauna un somn de calitate depinde de perna corect? 1. De ce o pernă?
 2. Istoria perne apariție
 3. Cum sa dormi pe perna?
 4. Cum de a alege perna
 5. Cele mai bune perne
 6. perne ortopedice
 7. Poziția corectă în timpul somnului
Somn pernă cum a făcut, de ce, cum de a alege

De ce o pernă

Somn pernă cum a făcut, de ce, cum de a alege

Istoria perne apariție

Secretul invenției obiectului de confort moale si pufos se extinde la cele mai vechi timpuri si are originile despre Grecia. desi romanii nu au fost inferioare ideea de a crea ceva similar. faraonilor egipteni a stat la baza sub lemn cap scândură formă convexă, dar numai în scopul, pentru a nu strica parul. La obiecte de uz casnic depozitate ornamente simbolice, paza faraonului in timpul somnului de un duh rău.

Doar grecii au decis să înlocuiască din lemn masiv pe materialul moale în jurul secolului al 5-lea î.Hr. Ideea răspândit apoi între toți membrii unei familii nobile. Pernele nu a stat la baza doar sub cap, dar, de asemenea, estompate complet patul lor, care a demonstrat grandoarea proprietarului pat de dormit. Ca un agent de umplere intern este selectat iarbă, pene, pene și lână.

În cele mai vechi timpuri a fost considerat o pernă de lux, mai degrabă decât necesitate de uz casnic.

Multi medici au folosit arome de plante aromatice, cum să se vindece de umplere aromă. Conform poveștii, Buddha în momentul bolii ei umplut frunze pernă lângă copac în creștere, care a fost publicat ca un miros plăcut. Dormitul pe inflorescențele medicale Buddha a ajutat la vindecarea și să dea o experiență de neprețuit pentru receptoarele lor. Deci, astăzi, pe rafturi, o mare varietate de perne și wellness „umplutura“.

La începutul secolului al 19-lea, Otto Steiner. celebrul medic german, a declarat că pernele din pene se deteriorează rapid ca particulele de carne, grăsime și piele păsări rămân pe penele și în timp, produce un miros neplăcut. După acuzațiile scandaloase colegii Steiner angajat confirmă studiul și să continue teoria. Sa dovedit că penele - un generator de microorganisme parazitare care pot provoca alergii la om.

Somn pernă cum a făcut, de ce, cum de a alege

Cum sa dormi pe perna

Pe cap, sub burta, pe podea - o pernă de multe ori oriunde altundeva, dar nu acolo unde într-adevăr este un loc. Numerele preferențiale ale populației îi place să doarmă, cu mâinile sub pernă, compoundare fluxul de proces de somn.

La întrebarea de ce aveți nevoie pentru a dormi pe o pernă medicii să îndeplinească clar și accesibil: dat un cot pronunțat în piept, la momentul postura de somn „pe spate“ capul se înclină din spate, și, prin urmare, perturbat fluxul de sânge și creierul nu primește suficient sânge.Somn fara perna perturba fluxul sanguin.

Poziția ideală a corpului în momentul somnului - perna susține gâtul într-o stare buna. Astfel, îndoirea corpului este menținută, artera și sânge directe circulă liber în creier. Putem spune mai mult decât că, pentru persoanele care suferă de boli de inima, perne sunt esențiale.

Contraindicat să doarmă pe o pernă tot corpul. Pune o perna moale este necesară în gât și în cap, sau se pot dezvolta mici dureri de spate, mai ales la copiii mici. În ceea ce privește problema controversată de perne pentru copii, mame tinere este mai bine să rămână pe produs subțire sau pliate de mai multe ori un scutec.

Somn pernă cum a făcut, de ce, cum de a alege

Cum de a alege perna

S-ar părea că o astfel de alegere simplă de lenjerie de pat nu poate fi împovărat cu o sarcină dificilă. Cu toate acestea, este destul de dificil de a alege perna, și dacă moale „prietena“ nu este prinsă în același pat cu proprietarul, visul este rupt, și, prin urmare, starea generală a unei persoane în timpul zilei.

50sm.h70sm perne marimea perfecta. Produsul trebuie să susțină nu numai gâtul în poziția corectă, dar, de asemenea, pentru a asigura un somn bun și odihnă pentru creier.

Există mai multe opțiuni. potrivit căruia este necesar să se aleagă perna:

Cele mai bune perne

regizor de film de animație celebre L.Milchina despre o fată Masha, care se certase cu o pernă și a plecat în căutarea unui nou loc de a dormi la animale, este un prim exemplu de pat confort uman. Imaginați-vă, în cazul în care nu au fost pentru toate paturile și lenjerie de pat, oamenii și au dormit pe rafturile de piatră medievale. Pentru sigur, toată lumea a observat că un somn liniștit și puternic - numai la domiciliu, în cazul în care există un favorit ... pernă.

Alegerea cel mai fidel și corect - pernă anatomice care se poate lauda cu varietatea de forme și excipienți. O astfel de opțiune va elimina durerea în gât, creasta și provoca un somn puternic, mult timp.

Luând în considerare preferințele adormite ale fiecărui individ, se poate face o listă cu cele mai bune perne:

 • Pene (puf) perne nu sunt scoase din uz de zi cu zi în ziua de azi, datorită moliciune și luminozitate. Dar, caracteristică exclusivă a materialului de umplutură pentru a colecta în interiorul dăunatori au trezit rezidenți somnoros și forțat să schimbe alegerea lor;
 • Perne de lână de multe ori umplute cu lână de oaie, care, la rândul său, este benefic pentru sănătate, pentru a dormi. Aceste perne sprijină perfect vertebrelor cervicale, și, astfel, practic imperceptibilă;
 • tampoane de bumbac fi cel mai economic, dar, de asemenea, de scurtă durată. Pentru fabricarea de ingineri ia o lână obișnuită din bumbac. Cu toate acestea, la contactul cu apa sau cu ajutorul unui tampon de vata lung se transformă rapid în bulgări și vine inutilizabile;
 • perne sintetice câștigat practic mâna de sus în acest clasament în rândul concurenților săi. komforel Materialul este prototipul în jos, dar nu servește ca un focar pentru bacterii și acarieni, iar în timpul utilizării este de la 7 la 10 ani. O altă umplutură sintetică - este latex. Moale, elastic, el păstrează forma capului, și, cu creșterea, netezite treptat;
 • perne pe bază de plante implică utilizarea de corpuri de navă hrișcă și diverse plante aromatice, care sunt cele mai folosite în scopuri medicinale și pentru a combate insomnia.

Cele mai bune perne opțiune, fără îndoială, fiecare persoană alege pentru sine. Dacă în dimineața sentimentul de amețeli, greutate, ar trebui să ia în considerare schimbarea perne vechi pe o versiune mai rafinată.

perne ortopedice

Adjectivul „ortopedice“ în majoritatea oamenilor cauzează asocierea cu fiabilitate și securitate deplină, ci mai degrabă cu o recomandare medicală. La urma urmei, care nu este nici un ortoped, poate da sfaturi cu privire la poziția corpului corectă pe timp de somn, la distanță, așezat pe un scaun.

De fapt, perna ortopedice - o pernă care susține corpul uman în momentul somnului în poziția corectă. În acest caz, orice pernă, care va corecta ortopedică. Asta înseamnă că poziția corectă într-un corp de vis? Acest lucru este atunci când capul nu se sprijină înapoi, iar sângele intră pe deplin creier, iar sarcina scade la mușchii și vă permite să vă relaxați complet.

Poziția corectă în timpul somnului

Se pare, doar cumpara perna nu este suficient, trebuie să învețe cum să-l trateze în mod corespunzător. Desigur, cursuri de instruire în comunicare cu o „prietena“ moale nu este necesară, dar câteva sfaturi simple de somn adecvat va veni la îndemână:

 • Baza perna ar trebui să se bazeze pe umeri, dar umerii nu trebuie să rămână pe saltea;
 • Mâinile pot fi aproape de perna de pe ea, dar nu se află sub partea moale, acest lucru este echivalent cu somnul cu pumnii - dureri de cap dimineata sunt garantate;
 • Nu travers nasul în pernă. Oricare ar fi material natural nu a fost, este mai bine să respire aerul curat;
 • Asigurați-vă că perna saltea consistentă: a fost de mai sus și să nu depășească lățimea acesteia.

Este important să ne amintim că poziția corectă în timpul somnului afectează în mod direct bunăstarea pe tot parcursul zilei.

Dormitul pe perna greșit potrivire „fură“ ani prețioase de viață, pentru că 1/3 din viața sa o facem in somn!