Transformare - această definiție a cuvântului, conceptul de

1. În general, - modificarea sau schimbarea formei sau structura ceva. Este clar că aceasta este o vedere conceptuală foarte tridimensională, și nu este surprinzător faptul că acest termen este utilizat pe scară largă în diverse domenii specifice. 2. În matematică și statistică - pentru a schimba ecuația sau un set de valori, care se face fără a schimba de bază „sens“ sau un set de relații cantitative exprimate în ecuația sau un set de valori. A se vedea. De exemplu, arc transformare sinusoidală. 3. În logica - înlocuirea sistematică a unui set de caractere cu un alt set, în conformitate cu normele, producând astfel două echivalente logic. De asemenea, a numit-o regulă de transformare sau o regulă de ieșire. 4. În psihanaliza - pentru a schimba impulsul reprimată sau emoție într-un mod care într-o formă modificată, acestea ar putea fi „permis“ conștiinței. 5. În lingvistică - regula care acționează în șir (numite în mod normal un marker de expresie, vezi Wood (2).), Acest lanț este Prin care convertit într-un alt șir de caractere. De exemplu, putem arăta că NP1 fraza marker de + V + NP (cu unele tehnici complicate, care nu sunt necesare aici), care este baza unei astfel de propuneri ca „Max mânca supă“, pot fi transformate, folosind (cu unele tehnici mai sofisticate) în transformare pasivă a fost NP2 + + V + -en + NP. care stă la baza propunerii „Supa a fost mâncat, Max.“ A se vedea. Grammatika1, de transformare.

Definițiile cuvântului în alte dicționare:

transformare

transformare

(Transformare; Wandlung) - tranziție psihologică care cuprinde regresie și pierderea temporară a ego-ului conștiinței și punerea în aplicare nu a realizat anterior nevoi psihologice. Acesta este văzut ca obiectivul terapiei; în analizetransformatsiya include teni.Simvolizm de cercetare.

transformare

Forma de apărare psihologică, cu care trăsăturile negative, refulate în mintea umană sunt transformate în unele pozitive. Deci, lăcomia lor poate explica oamenii cumpatare și cumpătare, atitudine necorespunzătoare față de ceilalți, incontinență - afectivitate.