Viteza aerului - uchebka x Airways

Viteza aerului - viteza aeronavei în raport cu aerul. Cu alte cuvinte: cât de repede avionul se deplasează în raport cu aerul.

Există mai multe măsuri de viteză a aerului. Instrumentul (IAS) și adevărat (TAS) viteze mai frecvent utilizate atunci când zboară în Iwao.Viteza este afișată în zbor la viteze indicii. Este conectat la presiunea aerului receptor (CVP) în spatele aeronavei și se referă presiunea debitului de aer cu presiune încă aer. Presiunea atmosferică se numește tub Pitot, este situat departe de fluxul de aer instabil (departe de șuruburi și alte componente, provocând turbulențe de aer).

Metoda principală de măsurare a vitezei - măsurarea presiunii aerului dinamic. Această presiune corespunde vitezei aerului în jurul aeronavei.

Viteza reală a aeronavei în raport cu aerul
TAS este utilizat pentru planificarea zborului și de navigație. Cu ajutorul acestuia se calculează ora estimată de sosire și de plecare.
Notă: A se vedea, astfel zheGS (viteza la sol).

Această viteză a aerului afișat pe dispozitiv. Această viteză este identică cu TAS în condiții normale (presiune de 1,013.25 hPa și 15 ° C)
IAS - viteză pentru operarea în siguranță a aeronavei. Viteza Stall și utilizarea întăriturilor de limitare a vitezei și tren de aterizare - viteza de zbor.

Effektvysoty

Odată cu creșterea înălțimii scade presiunea și temperatura. Adică, la o viteză a aerului constantă pentru a seta true va crește.

Valoarea adevărată a vitezei aerului nu poate fi măsurată, dar poate fi calculată pe baza indicată viteza, presiunea și temperatura.Pentru pilotul este important doar modul în care viteza afectează comportamentul aeronavei. Viteza aerului reflectă cel mai bine Indicat efectul aerodinamic. Cu toate acestea, cu o schimbare de înălțime crește de eroare datorită modificărilor caracteristicilor de comprimare a aerului. Din cauza acestui efect la altitudini mari este nevoie de o viteză mai mare pic. Viteza, care ia în considerare acest efect - viteza echivalentă.

Această viteză nu este utilizat oriunde în avion. Acesta este utilizat numai pentru inginerii de proiectare componente pentru aeronave.

Viteza de sol - aceasta este adevarata viteza de Windchill și arată avionul în raport cu viteza de sol. Este afișat pe FMS sau GPS-ul și poate fi calculată din rata reala, dacă știți puterea și direcția vântului.
Această viteză este folosită pentru a calcula timpul de sosire.

Exemplu. TAS dvs. de 260 de noduri și un vânt din față de 20 de noduri. Viteza dvs. la sol 260-20 = 240 noduri. Acest lucru înseamnă că zboară la 4 mile pe minut (240/60).

Numărul Mach - viteza aeronavei în raport cu viteza sunetului. cantitate adimensionala și relativă. Acesta se calculează ca viteza obiectului în raport cu mediul, împărțit la viteza sunetului în acest mediu:

unde - numărul Mach; viteză în acest mediu și viteza sunetului în acel mediu.

Numărul Mach este utilizat de obicei peste 250 (7500 metri) niveluri.

V1 = viteza V1 Înainte de a ajunge pilotul poate opri off. După V1, pilotul trebuie să zboare.

VR = viteza la care pilotul, care acționează asupra aeronavei controlează creșterea și tangaj decolare.

V2 = viteza în condiții de siguranță, ceea ce este necesar pentru a ajunge la 10 de metri.

Va = viteza la care aeronava este complet controlabile.

VNO = Viteza maximă de croazieră.

VNE = viteza de neatins.

Vmo = rata maximă admisibilă.

Mmo = valoarea maximă permisă a numărului Mach.

VFE = Viteza maximă cu clape.

VLO = Viteza maximă pentru șasiu.

VLE = Viteza maximă cu trenul de aterizare.

Vs = viteza Calarea (greutate maxima)

Vso = viteza Calarea cu trenul de aterizare și flapsuri (greutatea maximă)

Vref = rata de aterizare = 1,3 x Vso

Viteza minimă pentru aripa curată = viteza minimă cu trenul de aterizare escamotat, clapete și frâne aerisite, de obicei, aproximativ 1,5 x Vso.

Viteza minimă abordare = Vref (cm. Deasupra), 1,3 x Vso.