Cum de a alege o masina de tuns iarba pentru vedere la grădină, modele, un rating de fiabilitate

Fiabilitate și performanță, există doar benzină, modele semi-profesionale și profesionale.

Costul ridicat și costul ridicat al întreținerii în curs de desfășurare.Printre mașinile de tuns iarba găsite atât timp testate modelele tradiționale care rulează pe benzină, și totuși exotice masina de tuns fără fir robot. Toate au avantaje și dezavantaje, care ar trebui să fie amintit în procesul de selecție lor.

Vă rugăm să rețineți
Capacitatea rezervorului (pentru benzină) producătorii restricționează de obicei funcționare temporară a motorului de resurse continuă, după care necesită întrerupere pentru răcire. Modelele electrice în funcție de capacitatea recomandată de a opri după 15-30 de minute după începerea.

Cum de a alege o masina de tuns iarba

Puteți utiliza testul nostru, care va simplifica în mod semnificativ alegerea tipului de masina de tuns iarba (tabelul 2). Pentru rezultatul calculului trebuie să fie adăugate la punctele care îndeplinesc răspunsurile și pentru a compara valoarea obținută cu valorile nominale (dată la sfârșitul tabelului).

Tabelul 2. Testul pentru a selecta peluzei de tip

Lățimea de tăiere depinde de banda de putere a motorului și determină performanța de mașini de tuns iarba - cu atât mai mare numărul, cu atât mai repede se poate face cu cositul gazonului, captarea o zonă mai mare pe unitatea de timp. Cu toate acestea, o unitate de tăiere poate fi un obstacol pentru a lucra în zone înguste, în jurul valorii de flori.

Cositul înălțimea și reglementarea acestuia:

Este nevoie de înălțimea minimă de tăiere de 5 mm pentru terenurile de tenis, este nevoie de 20 mm pentru terenuri de fotbal profesionist și peluze cu anumite soiuri de iarbă. Ajustarea poate avea de la 2 până la 56 de niveluri de înălțime fixă ​​(!), Dar de obicei 2-10. Evident, numărul de straturi depinde și de diametrul roților. Nu este recomandat să cumpere o mașină de tuns iarba cu un manual, „pokolesnym“, care prezintă înălțime. În cazul în care precizia este importantă - achiziționa unitatea cu un control central. Ajustare a înălțimii de tăiere este importantă în nivelul instabil secțiune de teren deluros.

emisie de colectare de tip / iarbă:

2 din 3 mașini de tuns iarba au iarba de descărcare din spate, care a determinat caracteristicile structurale ale mecanismului. laterală de descărcare este deosebit de potrivit pentru cosirea ierbii de-a lungul marginea drumurilor. Multe modele sunt, de asemenea, echipate cu o cutie de colectare a ierbii, iar cele mai multe au o funcțională și mulcirea - știu cum să scape de iarbă, în orice mod, acestea sunt etichetate „3 în 1“.

Structura de colectare a ierbii poate fi o pungă din fibre sintetice (mesh-uri) sau container de plastic. Ambele opțiuni au argumente pro și contra: caseta de colectare de tip de țesut vă permite să controlați conținutul său, în timp ce containerul face imposibilă evaluarea plinătatea ei. Cutie Bag-colecție este ușor, dar porii sunt rapid înfundate cu fragmente mici de iarbă tăiată, după care există depuneri pe pereții interiori ai acesteia din urmă. Recipient din material plastic suficient de clătite cu apă. Acesta este cel mai potrivit pentru iarbă tânără suculent. Și, în sfârșit, în iarba de orice Catchers tip, inclusiv combinate, umplut repede de iarbă lung, creșterea greutății mașina de tuns iarbă, și deplasarea centrului de greutate. Și dacă dispozitivul are tractiune fata, este posibil trage de timp, alunecarea roților din față.

Funcția de mulcire (tocare de iarbă)

Cuvântul englezesc Mulci ( „mulci“) este tradus în română înseamnă „humus.“ Este în primul rând o chestiune de paie pentru a proteja solul de la evaporare, congelare, pentru a reduce creșterea buruienilor, este de asemenea folosit ca îngrășământ.


automată mulci funcția de gătit și răspândirea-l pe gazon nu există în toate modelele de mașini de tuns iarba. Este important să nu se bucure orbește această opțiune utilă, deoarece mulcire are sens atunci când tunde în mod necesar uscat, dar iarba moale. În caz contrar, mulci se va transforma în bulgări nu acoperă uniform gazon, rădăcini de iarbă să înscrie, forma un strat redundantă simțit și ca rezultat - doar împiedica creșterea sănătoasă a ierbii. Gazonul va arata neîngrijit și va trebui să-l pieptene. Unele modele de mașini de tuns iarba sunt capabile să execute mulcire, dar nu sunt echipate cu o duză specială, care va trebui să fie achiziționate separat.

Acorde o atenție!
În cazul în care iarba de pe gazon dvs. este destul de mare, nu ar trebui să se grăbească lucrurile și imediat se taie de la rădăcină. Există o recomandare generală: puteți cosi în condiții de siguranță nu mai mult de o treime din înălțimea iarbă, astfel încât să nu perturbe creșterea și să nu strice gazonul. În caz contrar, se poate transforma galben. Amintiți-vă că iarba și are o tulpină de la una la câteva frunze, are nevoie să respire. Când se execută gazon de frizura trebuie efectuată în mai multe etape, la intervale de două săptămâni.

Deci, am identificat principalele caracteristici tehnice și funcționale ale mașinilor de tuns gazon, avantajele lor și dezavantaje, în special la aplicarea - toate lucrurile care merită o atenție prioritară în selectarea și achiziționarea de echipamente de gradina. Dar nu fi de prisos să se uite la rata de popularitate de diferite tipuri și modele de mașini de tuns iarba, știu că proprietarii de terenuri private să cumpere mai des.

Clasificarea cele mai bune cositoare de gazon: modele si preturi

producătorii de mașină de tuns iarba sunt destul de puține, iar alegerea este într-adevăr foarte mare. Cele mai populare sunt mărci, cum ar fi Makita, AL-KO, Husqvarna, Bosch, Cub-Cadet, Champion, Oleo-Mac, GARDENA, MTD, Hyundai. Din păcate, în România nu vor să mașini de tuns iarba și branduri românești, cum ar fi „Interskol“ sau „Kraton“, le livreze din China.

Cele mai bune modele de mașini de tuns iarba pe benzină

Cele mai multe cositoare electrice

  • BoschRotak 43 - autopropulsat cositoare electrice de gazon fără de faimosul brand german, cântărind doar 12.4 kg. Cutie de colectare din plastic are un volum de 50 l, capacitate - 1800 W, functia mulcirea off-line, are o ajustare centrală înălțime de tăiere. Modelul ușor de controlat, cositul bine în locuri incomode: de-a lungul pereților și garduri pe teren accidentat, ușor pentru a merge în jurul valorii de obstacole. Prețul mediu - 20 000 ruble.
  • Makita ELM4110 - o opțiune bună în ceea ce privește prețul și calitatea. mașină de tuns iarba electrica Dumb cu un motor puternic (1600 W), iar cutia de colectare a ierbii corpul din oțel combinat încăpător. tăiere centrală de reglare a înălțimii. Sfaturi de instalare pentru mulcire. Modelul este proiectat pentru cosirea ierbii în zona la 600 m 2. Mașină de tuns oferă o porțiune de procesare de înaltă calitate, dar înainte de a utiliza suprafața care urmează să fie curățate de pietre mici, pentru a nu deteriora mecanismul. Model de greutate - 23 kg, prețul mediu - 19 000 ruble.

Cele mai bune modele de cositoare mecanice

Pentru a decide ce sa cumpere o masina de tuns iarba, nu este necesar de a alege modelul cel mai puternic și mai productiv. Amintiți-vă că o mare putere este relevantă pentru suprafețe mari și teren dificil. Important este diametrul roții - cea mai mare este, cu atât mai ușor se mută instrument și roțile mai late - mai puțin copleseste iarba. În cele din urmă, înainte de a cumpăra un sistem de gestionare a contului - exerciții nu ar trebui să cauzeze disconfort sau probleme. Cel mai bun Lawn - unul care este adaptat pentru site-ul dvs. în funcție de nevoile dumneavoastră personale și capacitățile financiare.

Unde puteți cumpăra o masina de tuns iarba?

„Cel mai simplu și mai convenabil mod de a cumpăra o mașină de tuns iarba - este o comandă în magazinul online - spune magazin tehnologie consultant“ Kuvalda.ru „Aleksey Vladimirovici Antonov. - Dar chiar și printre magazinele online trebuie să aleagă pe cel care este dispus să ofere calitatea înaltă a mărfurilor în sine, și servicii pentru clienți, o gamă largă de produse și mai mult.

Deci, "Kuvalda.ru" funcționează numai cu mărci de încredere, cum ar fi Bosch, Makita, Hitachi, Portotecnica, Nilfisk, Karcher. Și fiecare unitate de noi oferim o garanție.

Pentru a lucra în grădină, oferim ferăstraiele cu lanț uz casnic și profesional, benzină și mașini de tuns iarba electrice, motounelte si trimmere, iar dacă se întâmplă să aibă un gazon mare, vom fi bucuroși să vă oferim un tractor de grădină, călăreț sau masina de tuns.

Putem livra comanda aproape oriunde în țară, pentru că avem o rețea extinsă de magazine de vânzare cu amănuntul și de distribuție a ordinelor de mașini de puncte „Kuvalda.ru“, precum și au posibilitatea de a trimite comanda către companiile de transport naval.

„Kuvalda.ru“ îi pasă de clienții săi, așa că am pus la dispoziție o varietate de forme de ordin de plată pentru clienții noștri:

  • numerar;
  • cashless card de plată on-line;
  • carte fără numerar atunci când comanda de livrare prin curier;
  • prin transfer bancar;
  • monedă electronică.

P.S. există o secțiune „Întrebări și răspunsuri“, care conține o mulțime de informații utile pe site-ul „Kuvalda.ru“.