Cum de a numi un copil de a alege un nume


Cum de a numi un copil de a alege un nume
De multe ori nu ne gândim la cât de mare valoarea numelui. Dar numele - un identificator de persoană, mijloacele de individualizare și personalizarea.

Se crede de asemenea că numele lasă amprenta pe caracterul și destinul. Există informații și că aceasta poate afecta sănătatea.Toate acestea vorbește în mod clar în favoarea atent luate în considerare în mod corespunzător și alegerea gândit la un nume pentru fiul nou-născut (vezi Înțeles male names) sau fiica (a se vedea valoarea de nume feminine).

Alegerea unui nume de copil - este una dintre activitățile cele mai interesante și interesante ale părinților. Unii oameni chiar înainte de concepție știu exact cum să numească copilul. Altele pentru cele nouă luni sunt zgarieturi capul lor peste această problemă. Alții alege un nume numai după apariția copilului.

Legile unor țări cer părinților să sun numele copilului în sala de livrare la naștere. Am avut noroc un pic mai mult - avem o lună întreagă pentru a pentru a cunoaște copilul și de a decide cu privire la numele. În această perioadă, părinții trebuie să se înregistreze copiii în oficiul registrului.

De multe ori procesul interesant de a alege un nume inclus nu numai părinții, ci și bunici. consiliul de familie sunt de multe ori apar diferențe și aprinde dezbateri aprinse. Părinți și copii sunt dezbateri aprinse și apăra punctul de vedere, și anume alegerea este întârziată.

În cele mai vechi timpuri, acest proces a fost mult mai ușor. Copiii au cerut calendarul - copilul a fost dat numele sfântului, ziua în care a fost născut și botezat. Înainte de adoptarea creștinismului porecla uman, care ar putea unge schimba în timpul vieții. Acest punct pseudonim la calități externe sau interne ale omului, caracteristicile sale speciale sau semne. Prin urmare, numele native din Romania sunt „vorbesc“ - de exemplu, Ludmila ( „dragi oameni“) și Vladimir ( „deține lume“).

Adoptarea creștinismului a adus nume noi - cea mai mare parte greacă și latină. Oamenii nu doar să se obișnuiască cu nickname-uri străine, atât de mulți oameni au avut două nume - secular și ecleziastice. Treptat, cu toate acestea, numele merinde au devenit familiare, acestea sunt ușor modificate și a dobândit o similaritate cu nativ românesc.

Numele de neologisme continuă să apară astăzi - cazuri deja documentate de copii sunt înregistrate sub numele de „Google“, „Lamer“, „Hacker“, etc Ei bine, limba este în continuă dezvoltare -. Câteva cuvinte de utilizare, în timp ce alții se umfla dicționar . Aceste modificări afectează ambele nume.

Cum de a alege un nume pentru copilul tau azi?


1. În calendar. Părinții se uite în calendar, găsiți data nașterii copilului, și uite ce nume sunt înscrise pe zi (sau a doua zi după data nașterii). Printre opțiunile este selectat unul care vă place.

3. Pe etimologia, sensul și misterul numelui. Anterior, oamenii s-au dat numele copiilor, cu doar o înțelegere superficială a originii și semnificația acestor cuvinte. Cu toate acestea, cu timpul pe rafturile magazinelor, au început să apară numele de dicționare care conțin informații despre etimologia și semnificația lor. Astăzi, majoritatea părinților înainte de a face o alegere finală, asigurați-vă că să se uite într-una dintre aceste dicționare.

De interes special pentru părinți este un mister (caracteristic) a numelui. Atunci când alegeți un nume cu un răspuns pozitiv, părinții a pus astfel în ea o semnificație specială - devine un fel de nume de cod, prin care părinții doresc ca copilul să programeze anumite calități pe care nu le poate avea. Părinții pot da mai tarziu pe un copil, nu corespunde așteptărilor lor, astfel încât psihologii sunt sfătuiți să nu se bazeze orbește pe interpretarea numelor. Dicționare, care pot fi de ajutor atunci când aleg un nume: „Dicționarul numelor proprii românești“, N. A. Petrovsky; „Dicționarul numelor proprii românești,“ AV Superanskaya; „Dicționarul numelor proprii românești“, A. N. Tihonov și altele.

4. Esoterica. Astrologie si Numerologie dovedesc efectul numelui asupra destinului omului. Pentru a ridica copilul un nume bun, aveți nevoie pentru a face o analiză nume astronumerologichesky pentru a urmări relația cu data nașterii. Știința oficială la astfel de lucruri, după cum știm, este sceptic, dar mulți părinți (în special mamele) consideră că este necesar doar în cazul în care, cere opinia nu numai bunici, dar, de asemenea, stelele.5. moda. Din când în când devin la modă aceste sau alte nume - rezultând într-un mediu de testare merge trei și patru Katie Bruins. Mulți părinți, în același timp, cred că alegerea unui nume pentru tine, fără a ține cont de avizul exterior. Dar apoi se dovedește că ideea lor „originală“ rațiunii a coincis cu opinia majorității. Aceasta este insidiousness modei.

Deci, în ultimii ani a cunoscut o manie starorumynskimi si biserica nume - grădinițe pentru grupuri au fost Emeli, Luke Adams, Trofimov. Mironov. Pelagia. Timp de mai mulți ani, cele mai populare nume din România sunt Anastasia și Alexander. În Belarus - Anastasia, Daria. Artem. Vladislav. În Ucraina - Anastasia, Alina. Alexander Daniel.

6. Originalitate. Alți părinți dau copilului contrariul nu este la modă, dar numele original. Uneori, mama si tata sunt obtinerea creativ peste măsură, și să vină cu numele copiilor, nu foarte diferite de Dazdraperma și Kukutsapol. De exemplu, o fata din suburbii numit Viagra, un băiat de la Nijni Tagil - Prahlada. Remarcabil, atunci când un copil are un nume rar, dar este puțin probabil să depășească rezonabil.

Atunci când alegeți un nume, trebuie să ia în considerare mai multe puncte importante


1. Combinațiile de nume. La numele de joncțiune și patronimicul nu ar trebui să fie mult vocalelor consecutive sau consoane - o astfel de combinație denaturează adesea că mulți transportatori nume dificil și patronimicul nu provoacă plăcere. De exemplu, Yuliya Yurevna solicită adesea Yuley Yurevnoy sau Yuriey Yulyevna. Și Alexander Alexandrovich numit pur și simplu San Sanych. „Yakov Lvovich“, este greu de spus fără mangling.

Cu toate acestea, nu este doar sunetul. Numele și patronimicul nu ar trebui să fie discordante între ele - acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când acestea sunt diferite „etnice“ sau timpul de apariție. Sunt de acord combinație Ivan Vashingtonovich Madison Petrovna sau Pelagia Richardovna nu sunet foarte armonios. Dacă tatăl numele vechi rusesc copilului, atunci când alegerea unui nume pentru copilul tau este mai bine să opteze pentru o variantă de același tip. Același lucru se aplică denumirilor străine, exotice și noi. Sună bine combinație Pelagia Nikitichna, Ernest H. etc.

2. Combinația dintre numele și prenumele. Numele și prenumele, precum și numele și patronimicul, trebuie să sune armonios. Regulile sunt aceleași - să acorde o atenție la sunet și absența disonanță. Nu este necesar pentru a da copilului un nume simplu rus al unui nume exotic. De exemplu, o combinație de Dzhuletta Sidorova, Jeannette Lozhkina, Juan Carlos Gorshkov este puțin probabil să fie de succes.

nume exotice merge bine cu rare, pentru numele Rumyniyan, de multe ori scurt - de exemplu, Metyu Rom sunete mai armonios decât Metyu Polyakov. Un alt punct important - numele nu rimeaza cu numele. Sergey Vorobey, Vita Kmyta, Yemelyan Shabalyan - astfel de combinații sunt considerate inestetice și de multe ori comic.

3. diminutive nume. Este de dorit ca numele ales a fost variante diminutiv mai euphonious. De exemplu, Anna - Anna, Annie, Nura. În cazul în care nici un nume scurt, ei vor veni în continuare cu ea - și nu faptul că această noțiune ar dori să numiți transportatorului.

4. inițiale. Un fleac, dar poate fi nu foarte plăcut. Părinții trebuie să acorde o atenție - dacă în ceva urât sau inițialele sunt adăugate, chiar indecent. Cel mai probabil, Borisova Liliya Yakovlevna nu vor fi încântați cu inițialele lor.

Psihologii implicați în cercetare, în numele influența caracterul unei persoane, se recomandă să dea copiilor născuți în timpul iernii, nume de moi, melodioase care conțin o mulțime de vocale și sonore (p, l, m, n, d). De exemplu, Yesenia, Arseny. Liliana, Vitalina, Miroslav, Benjamin, etc. Acest nume este destinat să netezi „severitate“ copii de iarnă.

Pentru copiii de primăvară mai bine pentru a alege un nume mai stricte pentru a da încredere și putere. nume grele - cele care ies in evidenta sunetele D, G, M, R, Z. Acesta este, de exemplu, Robert. Gregory. Bogdan. Gleb. Rostislav. Zlata, Kondrat. Bozhena, Bogdan, etc.

copii de vară se potrivesc opțiuni sonore și neobișnuite (aur, Mariana Nazar) - este numele activității add-copil și angajament. Născut în toamna este mai bine pentru a apela calm nume, simple (Vadim Antonina Hippolyte, Pauline ..) - numele de calm și cald va fi ca toamna copil-realist.

Există mai multe nume frumoase, iar alegerea este adesea dificil. Dar nu fi prea zelos, și să se angajeze în dezbateri aprinse cu rudele cu privire la modul de a numi copilul. Trebuie amintit că numele nu face omul, ci un om - un nume!

Aflați despre semnificația și numele caracteristice


Cum de a numi un copil de a alege un nume

numele Influența destinului omului


Influența în numele naturii și destinul omului este studiat pentru o lungă perioadă de timp. Numele determină în mare măsură succesul sau eșecul sprijinului său, aceasta este o parte integrantă a omului, sa „carte de asteptare“ în societate. Există mai multe teorii diferite care descriu relația dintre numele unei persoane și viața viitoare. După cum numele afectează destinul?

Citește tot articolul >>


Cum de a numi un copil de a alege un nume

nume frumoase pentru băieți


Numele de sex masculin este mult mai mare decât numele de sex feminin, și multe dintre ele în felul lor foarte interesant și frumos. Trebuie să ne amintim că numele pe care îl dau pe fiul tău va însoți întreaga sa viață. Care sunt ghidate, alegând un nume frumos pentru un băiat? Luați în considerare unele linii directoare pentru a alege.

Citește tot articolul >>


Cum de a numi un copil de a alege un nume

nume frumoase pentru fete

Citește tot articolul >>