Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Podele din acest design sunt din ce în ce mai răspândite în construcții civile și industriale. Motivul pentru acest lucru sunt factori, cum ar fi puterea lor excepțională și durabilitate. În plus, polimerice pardoselile autonivelante sunt tehnologia de execuție extrem de simplu, care ne permite să producă propriile lor.Care este podeaua din polimeri

Combinația dintre cuvintele „umplere podea“ sau 3D-podea familiare multora, dar ce inseamna acesti termeni, puțini știu. Cum de a asigura o astfel de acoperire, deoarece ecologic și durabil, precum și modul în care acestea fac propriile lor mâini. Acestea și multe alte întrebări, aș dori să aflu care doresc să achiziționeze un astfel de podele progresiv.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Cu privire la avantajele și dezavantajele pardoselilor autonivelante polimerice

Ca orice soluție de inginerie, dispozitiv de sex din materiale polimerice are o serie de avantaje, dar au, de asemenea, anumite dezavantaje.

Beneficiile includ următoarele proprietăți:

 • elasticitatea acoperirii, decât este determinată de capacitatea lor de a rezista la vibrații ale clădirii, ca seismică și sezonieră;
 • Stabilitatea acoperirii polimerice la oricare dintre reactivii și umiditate ridicată;
 • siguranță la foc;
 • ușurința de tehnologia de fabricație permite de a face acoperirea în sine;
 • ușurința de întreținere și îngrijire;
 • ciclu lung de viață a stratului de polimer;
 • în ciuda suprafața foarte netedă, astfel de acoperiri sunt alunecare;
 • multe variante, inclusiv desenele originale și modele.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Următoarele puncte pot fi atribuite deficiențe:

 • podele de calitate realizate din polimeri în valoare de scump, dar nu are egal în termeni de fiabilitate și durabilitate. Statistici complete cu privire la funcționarea lor încă, dar practica de a vorbi despre ratele lor ridicate. Desigur, în cazul în care programul de instalare nu urmărește pentru ieftinătate și obține materiale de calitate slabă, care este expus la radiații UV greu. Acest lucru poate duce la compoziție neclară, apariția culorii galbene și pierderea percepției vizuale;
 • pentru pardoseli polimerice dispozitive necesită un nivel și o bază solidă;
 • probleme pentru a înlocui acoperirea podelei la alta, dacă se dorește. Material aderență ridicată și caracteristicile sale de rezistență fac practic imposibilă demontarea acoperii trebuie să aranjeze pe partea de sus a polimerului;
 • strat de polimer este foarte sensibil la umiditate a bazei, care nu ar trebui să fie mai mare de 4%. Procesul nu trebuie să se schimbe de stabilire temperatura camerei mai mult de două grade.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Clasificarea pardoseli polimerice

Separarea materialelor poate fi efectuată pe diferite motive. Cel mai utilizat este clasificarea materialelor utilizate:

 1. Auto-nivelare materiale epoxidice podea sunt cele mai populare datorită caracteristicilor lor de elasticitate și rezistență ridicate ale compoziției.
 2. Autonivelatoare podea din poliuretan, sunt caracterizate prin rezistență ridicată.
 3. Acoperiri de metilmetacrilat caracterizate rapiditatea durificare și durabilitate crescută a acoperirii. Cele mai frecvent utilizate în spații industriale.
 4. Etaje pentru același scop sunt fabricate din uree, prin urmare, nu este necesar să se oprească producția, deoarece aplicarea lor se face prin pulverizare.
 5. Soluții pe bază de poliesteri - cel mai ieftin și mai fiabile modalitate de podea de auto-nivelare, care nu poate garanta un rezultat pozitiv.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Care este costul de podea de auto-nivelare

Tehnologia, care este dispus pe pardoseala polimer este simplu. Costurile de bază ale muncii, în același timp, să stabilească pentru lucrări de construcții. De pregătire de înaltă calitate depinde de succesul final al lucrării. Prin urmare, rata, în orice caz particular depinde de cantitatea de formare și conținutul său.

Prin urmare, piața de umplere polimer podele preț pe metru pătrat de podea este în intervalul de 350 - 600 de ruble și se determină după o examinare atentă a obiectului.nivelare pardoseli dispozitive Tehnologie

Înainte de achiziționarea de materiale ar trebui să fie definită cu un număr de puncte:

 • tipul și scopul spațiilor;
 • amploarea posibilelor sarcinilor pe podea;
 • elemente de decor au nevoie să se introducă într-o compoziție de acoperire;
 • dorința de a da cuvântul pentru anumite proprietăți - anti-static, anti-alunecare și altele;
 • optimiza costurile, ținând seama de raportul preț - calitate.

Instrumente pentru podea de auto-nivelare

În timpul funcționării, necesitatea:

 • Recipient alimentar pentru capacitatea de masă plastică de cel puțin 20 litri;
 • Masina de gaurit cu reglare de viteză și o duză specială pentru componentele mixului de podea de auto-nivelare. Trebuie să alegeți lungimea duzei - trebuie să asigure agitare în masă la partea de jos;
 • Spatulă pentru distribuirea amestecului în locuri greu accesibile;
 • o spatulă racletă pentru a distribui uniform masa din plastic pe suprafața de sprijin;
 • cu ace - pentru eliminarea bulelor de aer dintr-un strat de plastic;
 • Spike unic - pentru a trece prin spațiu inundat cu cel mai mic impact asupra stratului de umplere.
 • solventul utilizat pentru spălarea sculei de la o balanțele de masă din plastic. Acesta trebuie să fie ales urmând instrucțiunile de pe ambalaj a materialului de bază.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Pe lângă cele de mai sus trebuie să stoc pe mănuși de cauciuc economice pentru a proteja pielea.

Calculul cantității de materiale

podea de umplere aranjate diferite grosimi, valoarea medie este considerată a fi de 1,5 - 3,0 mm. De asemenea, cantitatea de material depinde de aplicarea materialului de umplutură sau pentru care este folosit nisip de cuart.

Calculul este simplu: 1 metru pătrat de suprafață a podelei va avea nevoie la 1 litru de amestec de polimer la o grosime a stratului de 1 mm. Prin urmare, o necesitate este recalculat cu grosimea propusă. Rezultatul se înmulțește cu densitatea compoziției, care este indicată de către producător pe ambalaj. De obicei, aceasta se ridică la 1,25 - 1,40 kg / litru. Din dorința de a reduce consumul, producătorul include adesea compoziția de umplere, obținându-se densitatea la 1,70 kg / litru.

Cu umplutură în consumul de plastic este redus la jumătate.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

Pregătirea bazei de sub podea 3D

Principalele cerințe pentru o suprafață de suport pe care sunt aranjate pardoseli polimerice, este că acestea orizontal și nivelul de umiditate. Prin urmare, pentru pardoseala din beton este mai bine să se utilizeze o sapa semi-uscat peste care nivelare este necesară pentru a face grosimea până la 5 mm. Acest lucru va oferi suficient suprafață plană. Materialul de nivelare cipuri șape necesitatea de a utiliza o fibră ca aditiv pentru ranforsare. Pardoseala finala trebuie sa fie bine uscat. următor:

 • suprafața sapa de beton trebuie curățat de praf cu un aspirator;
 • îndepărtați murdăria și petele de grăsime utilizând solvenți, dacă este necesar;
 • atunci când se lucrează cu baza de beton vechi este necesar să se taie detectarea fisurilor și să le umple cu compoziția epoxidică, și numai apoi face sapa de nivelare;
 • suprafața poroasă de prelucrat Sealing - o soluție cu proprietăți de penetrare puternice.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

În mod tradițional se crede că polimerice pardoselile autonivelante nu se potrivesc cu suprafața unei podele vechi din lemn. Cu toate acestea, cu unele de formare, în ceea ce privește spațiile de locuit este foarte posibil. Pentru a face acest lucru:

 • grinzi de podea deschise inspecta, dacă este necesar - pentru repararea sau înlocuirea inutilizabile;
 • închide podea, pentru a spori și mai mult placi de fixare;
 • îndepărtați vopseaua veche;
 • ciment fisuri în plăci și golurile dintre materialul de umplutură pentru lemn, uscat, instalație de reparații șmirghel șlefuit;
 • îndepărta praful de suprafață, face o nivelare sapa de autonivelare.

Alte acțiuni sunt aceleași pentru baza de beton, precum si pentru lemn.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

grund de suprafață

Ceea ce este necesar grund pentru materialul de podea de beton este întotdeauna indicată de producător pe ambalajul materialului de bază. Aceste recomandări trebuie să fie efectuate cu atenție. Primer aplicat pe rola melkovorsistym de suprafață sau, în cazul în zone mici, perie vopsea. Compoziția solului se adaugă nisip de cuart. Acest lucru crește suprafața podelei principale și o aderență de bază. După uscare, suprafața grunduită este necesară aplicarea unui al doilea strat de grund.

Acoperirea polimerică

Compoziție finisaj Agitarea produs în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. În acest caz, este necesar pentru a atinge cea mai mare amestecare uniformă posibil, cu ajutorul unui burghiu cu paletă.

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri

La terminarea amestecării masa rezultată trebuie să fie turnat pe podea și se dispersează pe suprafața de susținere a regulii. După aceea, stratul aplicat a fost rulat cu atenție rola cu tepi. Această operație este necesară pentru a elimina bulele de aer și distribuția uniformă a masei plastice a suprafeței pardoselii. Mutare în jurul valorii de podea, în procesul de turnare este posibilă numai pe tălpile acului.

Dacă apar semne de îngroșarea compoziției, care lucrează cu ea să suspende. Pe suprafața stratului trebuie să fie amplasate elemente decorative 3D-podea: scoicile, monede, pietre, etc., pe care interpretul vrea să vadă pe podeaua acesteia.

Finisare strat de acoperire transparent este aplicat după întărirea celui anterior. Mutați suprafața nou creată este posibilă în a doua zi după turnare, funcționare cu drepturi depline - în a opta zi.

sfera de aplicare

De podele polimer lichid poate fi utilizat în spațiile pentru orice scop ca casnic sau industrial, și de birou.

Principalele dispozitive parametru de limitare a 3D-genuri este costul lor ridicat. Dar, în acest caz, există puncte pozitive, de înaltă rezistență, durabilitate și frumusețea de execuție.

Tehnologie simplă dispozitiv poate efectua propriile lor. Mult noroc pentru tine!

Calculați costul reparațiilor tale! Pentru gratuit!

Numai pentru locuitorii din Moscova, Regiunea Moscova, București și regiunea Leningrad:

Podele turnate polimerice avantaje, dezavantaje, tipuri