Roire albine lucra cu roiuri, semne, cum să se oprească, pentru că și lupta cu roiurile

Practic, toate stupine există un astfel de lucru ca roiesc albine. Roire - un proces natural de reproducere a familiilor de albine și forțată să facă acest lucru, oricum, care interzic femeilor să aibă copii. Se întoarse spre beneficiul apicultori ar trebui să-l țină sub control. avertizare în timp util și funcționarea corectă a controla procesul nu va fi permis să slăbească familiei. Puteți crește stupinei și recolta de miere la timp pentru a avea o familie completă.De ce albinele încep să roi, cauzele și cum să se ocupe

 1. În primăvară, familiile puternice acumulează un număr mare de albine tinere. Ei nu sunt ocupate de puiet îngrășat. Dacă în acest moment instalația nu este în măsură să aloce nectar, aceste albine sunt în afara de muncă și familia începe să roi.
Roire albine lucra cu roiuri, semne, cum să se oprească, pentru că și lupta cu roiurile
stup
 1. Dacă este prezent în regina vechi stup. Se alocă suficient de feromoni, pentru că lasă o mulțime trutovok, activitatea de construcții redusă, care este motivul pentru care celulele semn de carte regina.
 2. Dacă pur și simplu nu au crescut de locuințe de pe stup.
 3. ventilație slabă.
 4. În puiet stup de albine prea mult.

Pentru depistarea precoce a stării de stupi roind ar trebui să fie inspectate o dată la fiecare 10 zile.

Semne roire de familie, anotimpuri și metodele de control

Pentru a determina starea de roire, este necesar să se cunoască semnele. Mai multe dintre ele:

 1. Într-o mulțime de celule drone raploda.
 2. Inainte de roire uterului aproape se oprește însămânțarea puiet.
 3. Pe celulele apar botci.
 4. Albinele nu funcționează, iar cea mai mare parte sunt de gând să decoleze bord.
 5. Creșterea volumului de Buzz.

Pentru a identifica mai precis a statului, este posibil să se instaleze un stup cutie de control. Cum de a face acest lucru?

Se împarte jumătate cadru. În partea de jos a fagurilor trage de bandă, iar partea de sus ar trebui să fie lăsată goală. În cazul în care albinele celula otstratvayut calm și le-au umplut cu miere, atunci totul este în regulă, dar când vezi botci și cu puietul dronă - începe procesul de roire și trebuie luptat cu el.

Roy va fi gata să decoleze pentru o perioadă scurtă de timp - 8-9 zile după însămânțare soluția mamă. Primul zbor numai în soare vreme, calm, dar următorul poate ieși oriunde.

Cum de a se retrage de la stat roi, ce să fac?

Ce metode au fost aplicate pentru a preveni starea swarm, este necesar să fie pregătit. În astfel de cazuri, ar trebui să fie luate de pe pentru a prinde un roi. Astfel, este posibil să se întărească familiile slabe, sau pentru a forma o nouă familie de grad. Ce ar trebui să faci?

 1. Acesta a lăsat un stup gol.
 2. Înainte de roire capcane put.
 3. Cumpărați produse apicole momeală „Apiren“ sau „apimam“.

Roevni gatiti in toamna. Proshparte apă clocotită. Se usucă și magazin. Vopsea în cazul în care sshorkalas vechi de vopsea și ventilați mirosul. Pentru a prinde aveți nevoie pentru a avea 2-3 capcane.

Pentru a prinde un roi de o varietate de moduri.

Capturarea roi cu cârlige

Capcane sau roevni ar trebui să fie pregătite în avans. Dacă nu doriți să utilizați cumpărat-in, a pus împreună ei înșiși. Pentru o mai de succes capcane de captură set 2-3.

Roire albine lucra cu roiuri, semne, cum să se oprească, pentru că și lupta cu roiurile
Capcane pentru săpat

Roevnya ca o cutie cu capac. Ar trebui să fie o capacitate de cel puțin 50 de litri, pentru că cele mai multe ori lasă o masă mare de albine și de volum capcană mic nu poate atrage atenția. Am văzut că crestături și guri de aerisire. Așezați rama cu sushyu. Ar trebui să existe 5-8 bucăți. Pentru a atrage albine freca droguri de grăsime sau ace.

Capcana nu pune fagure de miere. Ei atrag furnici și alte insecte.

Pentru a seta capcane, pentru a alege o zona linistita, locuri joase. Nu ar trebui să fie departe de stupina. Cel mai adesea albinele roiesc opta pentru molid si pin. La o înălțime de 6-8 metri consolida capcana de sârmă. Ar trebui să fie fixat ferm la vânt din ele sunt ferme.

Dacă ați făcut totul corect și albinele stabilit într-o capcană, acestea ar trebui să fie plasate în stup. Albinele au nevoie pentru a transporta seara târziu. atunci când toate albinele zboare în roevnyu. Se închide gaura robinet și scoateți ușor capcana din copac. În acest loc pentru a pune altul.

În stup, care pregătesc transplantat în prealabil roi capturat. Înainte de a examina transplantare domeniul de aplicare al roevni dacă acestea sunt rele, apoi se scoate și se agită albinele în stup. În urma unei examinări, a uterului găsi și asigurați-vă că ea a ajuns albinele în stup. Se pune cantitatea lipsă cu rame sushyu și faguri. Se acoperă cu un capac și polozhkom. se recomandă să plaseze în apropierea stup, albinele celor care au căzut în spatele s-au îngrămădit la probele Capcana pentru un timp.

După ce sa mutat cu succes albine roevni din stup, capcana ar trebui să fie curățate și re-setat pentru a prinde.

Pescuitul fără capcane roi

În schimb roevni pentru a prinde albine, puteți utiliza partea inferioară a corpului de stup Dadant sau șezlong. În acest scop, este necesar să se pună în cincizeci de metri de stupina. Se pune 8 cadre cu sushyu și freca atras de mirosul. Astfel, este posibil să se colecteze un roi de 2-3 pe sezon. Avantajul acestei metode este că, după capturarea de albine nu au avut nicăieri să se mute. Este în curs de dezvoltare o familie completă.A doua modalitate de pescuit. Pentru că este posibil să se utilizeze un operator de transport obișnuit pentru cadre. Dacă vedeți dintr-o dată că familia se pregătește otroitsya și la îndemână nici un roevni, atunci luați manipularea sau o cutie de dimensiuni corespunzătoare obișnuite. Pune-un cadru sau două cu sushyu. Imprastiati-le și care transportă „Apiroem“.

Cine a renuntat imediat ce un roi dependent de unele favorizat de o parte din copac, punând cap portabilitate și începe de mers pe jos încet sub el. După un timp, albinele vor merge în jos la caseta. Nu-ți fie frică de albine în această stare nu ustura. Principalul lucru este să nu facă mișcări bruște. Odată ce vă simțiți că caseta începe să crească muta grele mai lent, în scopul de a colecta cât mai multe albine posibil și este important ca uterul a căzut într-o cutie. De îndată ce intră în ea, atunci toate albinele ei vor urma.

Odată colectat albinele au nevoie ca încet îndepărtați-l din cap și atârnă ușor pe o ramură sau loc pe raftul înalt. În nici un caz să fie introdus pe teren, pentru că dacă veți obține într-o cutie de furnici roi va zbura. După un timp capacul cutiei de lumină cu o cârpă și lăsați-l să se răcească. Seara, se toarnă albinele într-un stup sau un supliment gratuit familia lor săracă.

Cum de a elimina un roi de albine dintr-un copac?

Trucul este de a elimina un roi dintr-un copac acolo. Principalul lucru nu să rateze moment, pentru că de îndată ce albinele sunt determinate la o locuință, ei zboară imediat departe. Pentru a elimina roiul, utilizați următoarele instrumente:

 1. Roevney.
 2. Scoop.
 3. Spray cu infuzie de balsam de lamaie.
 4. Scari.
 5. stup gol.
 6. Board - capcană.

În cazul în care roiul se află la o altitudine joasă, este ușor de îndepărtat. Este suspendat sau plasat în apropierea capcanei, unsă „Apiroem“ și așteptați pentru albine zbura treptat în ea. Sau înlocui o cutie roi și o singură mișcare pentru a se agită. Rămășițele pot fi colectate cu o oală de turnare. capac capcana si se lasa pana seara.

Este dificil de a elimina swarm atunci când a prins în vârful copacului. În acest caz, trebuie să înlocuiască un pliantă sau o scară lungă. De asemenea, folosim doi poli. Unul pentru a atașa capcana la un alt cârlig.

Pune intr-o sticla cu pulverizator și un buzunar cu șase cu atenție pe scări.

Înainte de a scoate spray albinele cu apă, astfel încât acestea vor fi mai ușor de colectat. Prins de un stâlp de a muta un mănunchi de albine. Cârlig al doilea aspect pol cârlig. Foarte greu de ajuns și Rock ramura a căzut în roevnyu forfetare. Încercați să faceți acest lucru la un moment dat. Acum fixați caseta de pe o ramură și închideți capacul. Albinele rămase zalezut-l letkovoe prin gaura.

Dacă nu puteți rezolva capcana, coborâți-l la pământ și să aștepte până când toate insectele se adună. Acum puteți să le transferați într-o probă goală.

Pune în evidență două cadre cu însămânțare și albinele nu zboară departe de ea, și va fi angajată în muncă.

Cum de a controla și de a preveni roire?

Procesul de roire, cum să-l controleze și pentru a preveni relevante atât pentru începători cât și de apicultori cu experiență.

Pentru un incepator in apicultura este recomandat să cumpere o rasă de albine nu predispuse la roire. Dar astfel de albine proaste colecta nectar, în comparație cu albine roylivymi. Pentru ce mișună - o reproducere a albinelor. Estesstvenno proces natural, care servește ca un factor de conducere pentru ei.

apicultori cu experiență poate determina oricând starea de roire albine și pentru a preveni oportunități. Important în monitorizarea această problemă prezență constantă în apropierea albinelor apicultori. Sezonul roire este recomandat pentru a organiza un tur de taxe sau pentru o ședere de timp.

Ce trebuie să faceți pentru a opri procesul de roire? Sfaturi de la apicultori cu experiență:

 • cumpăra albine nu sunt înclinați să roi;
 • schimbă în mod regulat oi vechi;
 • elimina botci în celule;
 • nu pentru a pune o stupină sub soarele arzător;
 • în timp util pentru a adăuga familii corp puternic;
 • excesul de puiet în familii puternice (de la astfel de familii trebuie să facă butași);
 • nu mită conduce familia într-un roi de stat.

În cazul în care toate condițiile vor reduce riscul de roire albine.

Cum sa faci un roi de albine artificiale, ce rezultat?

De ce cheltui apicultori cu experiență roire artificială? Acest lucru este necesar pentru a se retrage din roi de albine în prisaca statului și creșterea numărului de familii (metoda Taranov).

Face cu această consecință este necesară cultura principală de miere. familii noi formate vor avea timp să se stabilească în noile case. roire artificială implicat de obicei apicultori cu experiență. Pentru un incepator este un proces complicat și necesită mult timp. Dar a plătit cu generozitate, deoarece aceste familii sunt de lucru mai des mai bine decât nedelennye.

Există mai multe variante de roire artificiale:

Alternativa 1: folosind stratificarea nucleului

butași folosite cu femei care au miezuri de iarnă. pe timpul iernii Ca urmare a noii familii se dezvoltă rapid. Acest lucru se datorează instalării de puiet mature de familie puternice.

Roire albine lucra cu roiuri, semne, cum să se oprească, pentru că și lupta cu roiurile
Nuclee cu stratificarea

Această familie are timp să câștige puterea pentru cultura principală de miere.

Cum de a face acest lucru?

 1. Pune-un stup gol de lângă stup, în cazul în care acesta este planificat pentru a face tulpini. În același stup trebuie să fie la aceeași înălțime ca și primul, și este vopsit în exact aceeași culoare.
 2. Stup gol pentru a pune 2 cadre pline cu miere, polen. Doar cadru cu sushyu și 2 cadre cu fagure. În centru pentru a lăsa loc pentru cele două cadre.
 3. Ia din familia puternică două cadre de puiet și albine. Pune-le în centrul celui de al doilea stup (în cazul în care sa stabilit o nouă familie).
 4. În noua familie Settle cumparat uterului sau pune lichidul din care foarte curând va veni uter.
 5. Pe celula trebuie să se toarnă două căni de apă caldă.
 6. Închideți substratul său. izolație și capac.
 7. Verificați stup poate fi de 6-8 zile. Dacă era nevoie de stup pentru a planta noi fără uter, sau uter nu va începe până când noile albine de insamantare nu va funcționa.

Opțiunea 2: împarte familia la jumătate

Împărțiți jumătate din familie. În cazul în care este puternică, și există o cantitate mare de puiet, atunci o astfel de familie poate îngropa un mod natural care distrage atenția de la activitatea albinelor și a timpului de colectare a mierii vor fi pierdute, precum și posibila pierdere a albinelor.

Cum de a împărtăși?

 1. În urma unei examinări, selectați stup cu o familie puternică.
 2. Se pune un stup gol de 0,5 m de stup.
 3. Eliminați jumătate din cadrele și furaje de puiet. și pentru a muta într-un stup gol.
 4. Completați ambele cadre de stup și faguri cu sushyu.
 5. Închideți stupi.
 6. După un timp de albine este împărțit în două stupi.
 7. Noua familie ar trebui să planteze uter.
 8. Treptat, urticarie trebuie să se mute departe unul de altul. In fiecare zi, distanța este crescut cu 0,5 m.
 9. In tot acest timp, albinele sunt siropul de zahăr hrănite.

Opțiunea 3: pentru albine în roiuri de stat

Această opțiune este utilizată atunci când se ocupă cu starea de roiuri de albine.

 1. Din familie puternică trage 2-3 rame de puiet și regina.
 2. Transplant de ei într-un stup gol.
 3. Pune-cadru cu sushyu între puiet (1-2), iar marginile cu faguri.
 4. Stupul cu o nouă familie pus în locul vechi.
 5. În stup vechi pentru a planta un uter tânăr sau lichior matur.
Roire albine lucra cu roiuri, semne, cum să se oprească, pentru că și lupta cu roiurile
Apele mume
 1. animalele tinere bea apă înainte de retragerea zborului unei albine.

Opțiunea 4: butași din familii diferite

stup gol colectate de la butași din familii diferite. Pentru a face acest lucru, să ia un cadru cu puiet de familii diferite și sunt instalate în stup.

Asigurați-vă că acest lucru nu este o regina stup a venit de stupi vechi.

Noul uter cuib podsazhivayut si izolat termic. Pune-l într-un loc nou. Cuplu de familie are nevoie de o monitorizare atentă.

Roire - un proces complex, dar trebuie să stupine. Pentru a crește productivitatea stupinei, aceasta trebuie să fie controlată. Dacă creați condiții optime pentru albine și aplicate toate metodele pentru a preveni roire în timpul culesului de nectar, puteți crește stupinei și să colecteze o mare recoltă de miere.